Стефан д-р Димитър Чолаков
Форум
Къде... от Швеция

МОТИВ - ЕСЕ

     МОТИВ - ЕСЕ
     
      [img]http://www.zundelsite.org/donations/frontpage/025.jpg[/img]
     
     
     
      Това е „мотив” нещо като стихотворение или есе за едно получено по Интернет писмо отговор. Понякога пускам хвърчащи послания към приятели и неприятели, за да се сещаме взаимно. Ето получих един дипломатичен отговор … „Благодаря за приветствията! Да си жив и здрав и ти ! Имам една молба към теб ! Не изпращай повече твоите писма до мен. Писна ми да чета какъв си бил ! Толкова повторения явно само на теб са ти нужни. По важно е какъв си сега, а ти май си оставаш бивш ! Hо, това са си твой желания, които мен не ме касаят, само, че влизат и в моята поща. Аз съм слънчев човек и не ми е приятно да чета как се дерзаеш толкова години с миналото си. Не се пише приветствие към приятели и да се подписваш като такъв какъвто не си ! Защо просто не напишеш – Стефан ? Не приемай писмото ми като нраво поучително, а просто като от добър сънародник ! С уважение …. Аз уважавам личната свобода и направих този жест да изтрия електронния адрес. По този начин няма да създавам положителни и отрицателни връзки от невидимото ни общуване. За мен остана един поетичен размисъл нещо като „есе”
     
      [img]http://www.zundelsite.org/donations/frontpage/081.jpg[/img]
     
     
     
     
      http://www.zundelsite.org/donations/frontpage/081.jpg
     
      Аз съм слънчево дете
      Написа ми едно цвете от сърце
      И радостен съм с него Аз
      Въобразявайки цветето във мрак !
     
      Цветето не се нуждае от бодил
      Нито да се пази нито за хвалби
      Цветето желае своя свобода
      Да се радва в своя красота
     
      Това е слънчевото цвете
      Което мисли сякаш е човекът
      С него няма се подмладя
      Ил да нося с радост и шега !
     
      Слънчевото цвете се изтри
      Някъде в пощите затри
      Няма да за-кач-вам се със него Аз
      Плашило СЪМ, бодил, ненужно за цветя !
     
      Просто - Стефан
      Син на д-р Д Чолаков
      1 февруари 2006 – Швеция
     
      Разликата от обикновения български човек и шведския държавен човек е почти еднаква. Шведа седящ на обществен пост е много внимателен, почти като дипломатичния отговор, който цитирах по нагоре от България. Аз уважавам българския читател за разлика от шведа седящ на упранически стол в държавната машина в която той едно малко зъбчата колело, както ни го описваше писателя Алеко Константинов и се разиграваше във филмов скеч от актьора Чарли -Чарлс Чаплин.
     
      Шведа от народното събрание и местния парламент или някоя друга незрящ чужденец станал швед и работещ понякога ми отговарят с посланието "да не му изпращам повече послания с подобно съдържание". На шведските общественици от комуналния парламент или шведското „народно” събрание са почти като българското мислене, но за жалост немога да проверя миленето на българското „народно” събрание, защото те нямат електронна поща и да ги проверя, колко им е свободолюбивото мислене. Аз бях гласувал за един местен управник БО ФРАНК от тези дато седят в управлението, за да ми защитава моите права.
     
      Той ми обещаваше и Аз му вярвах, но се излъгах в неговите приказки. Сега продължавам да им изпращам на шведите „глупави” послания и получавам автоматични отговори, че те са на конференция, но обещават, че като се върнат ще прочетат посланието. Каква радост е за мен да получа отговор.
     
      От 1999 година от както съм започнал да се занимавам с Интернет политическа проституция всеки ден в моята електронна поща влизат купища писма с всевъзможна порнография. Хората желаят да ме образоват, но Аз съм невъзприемчив и чистя тези страници.
     
      Сега ще илюстрирам моята закачка със снимките без текста. Предполагам, че видимите картинки могат да създадат повече положителни или отрицателни емоции на размисли. Сега ще да ги представя тези скечове от световния Интернет, а именно „Том и Джери”, един художествен скеч за Зигмунд Фройд с неговите въображения за женското тяло и като противовес една националистическа снимка на шведската жена стояща пред орела от историческия музей от Стокхолм.
     
      -
     
      ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СНИМКИТЕ СА СКРИТИ ОТ СВЕТОВНИЯ ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦИ И ЗА СЕГА НЯМА ДА МОГА ДА ИЛЮСТРИРАМ ПОСЛЕДНИТЕ РЕДОВЕ ОТ ГОРЕ НАПИСИНИЯ ТЕКСТ !
     
      СКЕЧА НА ЗИГМУНД ФРОЙД ГО ЗНАЯ И ДАНО ГО ОТГРОИЯ ЗА ДА СИ ГО ВНЕСА В МОЯТА СЕРИЯ СНИМКИ !
     
      ДРУГАТА СНИМКА КОЯТО Е СКУЛПТУРАТА НА ОРЕЛА И ЖЕНАТА КОЯТО СЕ НАМИРА ПРЕД МУЗЕЯ СРЕЩУ КРАЛСКИЯТ ДВОРЕЦ СЪЩО СИ Я СПОМНЯМ, НО Я НЯМАМ ЗА СЕГА ДА Я ПОКАЖА !
     
     
      [img]http://anekdotov.net/pic/anim/v27ani.gif[/img]
     
     
     
      http://anekdotov.net/pic/anim/v27ani.gif
      ..
      ..
     
      И като финал един събирателен портрет от няколко маймуни !
     
      ОСТАНАЛИТЕ КАРТИНКИ СА СВОЕОБРАЗНО МИСЛЕНЕ ОКОЛО ЕРНСТ ЦЮНДЛЕРОВАТА РИСУНКА !
     
      Всичко добро от мен !
      Стефан
     
      1-2 ФЕФРУАРИ 2007
     
      --
      --
     
      http://www.zundel.se/
      ………
     
      [img]http://www.zundelsite.org/gallery/donations/new_pics/2004-02-17-00-17B.jpg[/img]
     
     
     
      http://www.zundelsite.org/gallery/donations/new_pics/2004-02-17-00-17B.jpg
      …
     

[НАЗАД] [НАЧАЛО] [ГОРЕ]