Стефан д-р Димитър Чолаков
Форум
Къде... от Швеция

ЕСЕ – УБИИСТВОТО НА КИРИЛ МОСКОВСКИ ОТ ДС – ВРАЦА

     ЕСЕ – УБИИСТВОТО НА КИРИЛ МОСКОВСКИ ОТ ДС – ВРАЦА
     
      До Военна Прокуратура – Плевен
      До Комисията по Досиетата – София
      До Австрийското посолство – София
      До Сръбското посолство - София
      До Българския Народ
     
      Почитаеми Български народ е и Вие държавни служители на този народ,
      Почитаеми представители на посолствата от Австрия и Сърбия,
      Предстои ми да Ви представя една документна история, за да се запознаете с нея, а съответните държавни служители да потърсят и установят истината за безследно изчезналият български гражданин Кирил Московски след, което да се потърси отговорност на извършителите на това престъпление – Убийство !
     
      Аз написах думата убийство и сега ще я допълня с ПОЛИТИЧЕСКО УБИЙСТВО. Вие можете да се почудите на моята смелост, но Аз ще се документирам в своето мислене.
     
      Ангел Костов – Ковача е написал една книга : “АЗ НЕ СЪМ АЗ” и е отпечатана в 1994 година във Враца от “Полипринт ЕОД”. В тази книга има набор от човешки истории от времето на партийно - комунистическата диктатура на псето - псевдо пролетариата. Нека обясня все пак словосъчетанието “партийно - комунистическата диктатура” и предполагам много Вас още познават тази диктатура на партийните големци, който заповядваха и се разполагаха с човешкия живот. Те бяха диктатурата на пролетариата без да са били пролетариат. Те бяха ново създадена класа, надстройка живееща с привилегии. Ето поради тази причина наричам тази ръководна партийна маса с прозвището “псето – псевдо пролетариат” Предполагам, че ще разберете в разказа и това определение.
     
      Аз получих книгата “АЗ НЕ СЪМ АЗ” лично от автора Ангел Костов – Ковача, който ми я изпрати в Кралство Швеция. Тогава я прочетох и се запознах с една част от преживяното от Българският народ. Страданието трудно се описва. То се разказва. Добре е, че е написано нещо по този въпрос събрано от Ангел Костов. В тази книжка има поместени неща и за мен, но Аз няма да се само анализирам и разгледам в този разказ. Аз ще обясня една мистерия на времето, която проследих в журналистическо разследване.
     
      Когато четох за първи път книгата “АЗ НЕ СЪМ АЗ” в Швеция се замислих за личността на Кирил Московски заглеждайки се в снимката. Това лице ми беше познато. Аз бях разговарял с него дори да не знаех името му. То ме беше спрял на плочника пред някогашното кино “В. Коларов” във Враца. Разговаряхме си общи неща, който сега не мога да върна обратно, като история. Все пак съм останал с някакво добро чувство за свободен и открит човек. Запитвал съм се, защо е изчезнал този човек. Историята, която е описана от Ангел Костов – Ковача е едно начало по чиято следа ще тръгнем, за да обясним следващия етап от мистерията – ПОЛИТИЧЕСКОТО УБИИСТВО.
     
      Нека първо да представя написаното за Кирил Московски от Ангел Костов – Ковача, който ни дава едно начало. Читателят ще се запознае с едно описание на личността, както и с дневника на този обикновен и необикновен човек. Обикновен е, защото е бил обикновен и народен човек, общителен в определени години и останал достатъчно честен, за да държи своят дух свободен. Аз не съм в състояния да го обрисувам. Той се е обрисувал сам с част от дневника си поместен в книгата, а и писателя е споделил своите мисли за него. Ето, защо трябва да представя тези няколко страници от тази книжка и ще тръгнем да я използваме, като я изследваме в моето и нашето човешко, журналистическо разследване.
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
      Почитаеми Български читателю,
      Ето Вие сте се запознали с една малка част от съдбата на Кирил Московски. Аз ще тръгна да разсъждавам върху написаното и ще общувам с Вас с моето мислене като част от общото журналистическо разследване, което направихме. Ще започна с моите размисли за Кирил Московски, който в процеса на размисли ме доведоха да търся истината – ПОЛИТИЧЕСКО УБИИСТВО на Кирил Московски ! Предоставям на Вас да проследите документалната историята на разказа ми.
     
      Ето почитаеми читателю, ти си прочел 79 и 80 страница от книгата на Ангел Костов – Ковача - “АЗ НЕ СЪМ АЗ”. Там ти си срещнал името на Симеон Дамянов, който е направил едно съобщение, където е записано : “Симеон ... е бил свидетел на “последния обиск – арест” на стаята на колегата си Кирил Москов, извършен от местните ченгета – агенти от ДС”.
     
      Сега, Аз тръгвам от този прочетен ред съобщаващ нещо за Кирил Московски, за да открия след среща със Симеон Дамянов някой неизвестни неща около неговата съдба. Малко в обяснение ще споделя, че Симеон Дамянов ми е познат от детските ми години, защото моят баща д-р Димитър Чолаков ме е водил на гости при неговият баща математика Дамянов. Симеон е по-възрастен от мен и е завършил ВИФ много по-рано от мен. Той беше станал инструктор към БЧК. Аз бях студент в 1966 година и тогава бях поканен от Симеон Дамянов, който организира един курс с д-р Кръстьо Павлов към БЧК – Враца за спасители. Получих удостоверение за воден спасител и дълги години съм се занимавал с водно спасяване в пионерските лагери на Черно Море, както и във вътрешността на страната. Спасил съм 24 човешки живота по лагерите на ученици, възрастни, мъже или жени, както и на хора извън лагерите. Бил съм с инструктора си Симеон Дамянов в обща работа вече като колега ВИФ на пионерския лагер в Галата – Варна. Ето тези споделени общи приказки за нашата обща работа от миналото в спасителното дело, а в това число е и обучението по плуване. Колеги по физическа култура и спорт ни е водело много пъти до човечен диалог.
     
      В един общ разговор за миналото започнахме обсъждане на книгата на Ангел Костов - “АЗ НЕ СЪМ АЗ”, като всеки сподели свой размисли. Извадихме книгата и започнахме да я обсъждаме, като се задълбахме в историята около Кирил Московски. Така написания и цитиран от писателя Ангел Костов текст с разказа от Симеон Дамянов сложи началото на настоящата разработка от това мое и общо журналистическо разследване, което ще прерасне в общо човешко търсене на истината, така както желае и Ангел Костов в своята книга “АЗ НЕ СЪМ АЗ”.
     
      Аз задавах въпросите на Симеон Дамянов и търсех от него отговори, а той сподели следното пред мен. Описвам разговора без да записвам моите въпроси към него.
     
      Симеон Дамянов сподели, че той е бил колега на Кирил Московски, който е бил преподавател по литература, а Симеон е бил възпитател по физическо възпитание, както е отговарял и за библиотеката в средношколското общежитие “Колката” във Враца. Директорка е била Янка Стефанова. Симеон Дамянов е бил дежурен в този ден и нощ, в която на 21 – 22 юни 1980 година общежитието е било посетено от тогавашните служители от ДС, майор Иван Димитров, старши лейтенант Александър Александров, трети човек и един ЧЕТВЪРТИ служител от ДС ключар с голяма връзка ключове. “Пред мен отвориха кабинета на Кирил Московски и от там взеха пишеща машина и множество документи изписани от него. На мен ми беше казано да мълча и години след това Александър Александров ми е напомнял за това “мълчание”. Предният ден преди направения обиск, Аз бях дал на Кирил Московски книги от библиотеката, за да се подготвя за лекция пред учениците. Това са последните мигове на среща между мен и него. Аз съм последния, който съм бил с него” сподели Симеон Дамянов.
     
      След време, след като не се появи повече Кирил Московски, Аз казах на директорката Янка Стефанова, която беше директор на общежитието да направи запитване, къде е той, но нищо не направи тя, защото вече беше края на учебната година. Аз запазих книгите на Кирил Московски, който бях отделил в библиотеката, но след време когато ги потърсих след моето напускане, не можах да ги открия.
     
      Разговорът, който продължихме със Симеон Дамянов продължи в една особена посока в която се разказва за борбата на сестрата на Кирил Московски, Мария Върбанова, която е завела дело и е търсила отговор за съдбата на своя брат в Врачанския съд.
     
      При това заведено дело се разиграва една инсценирана мерзост от адвоката Любен Петров, който е бил нает от Мария Върбанова. Може би това е СЛУЖЕБЕН АДВОКАТ, който в случая изпълнил държавническата поръчка да прикрие престъплението, както е направена по един блестящ начин прикривайки престъпниците от Държавна Сигурност. Историята започва да се развива, като едно кълбо, когато Симеон Дамянов ми съобщи една подробност относно действията и бездействието на адвоката Любен Петров отказал на Симеон Дамянов да свидетелства за последното виждане с Кирил Московски пред Врачанския Съд. В делото се е разглеждало едно писмо, което е писано от Кирил Москов намиращ се в Австрия и графолог е обяснявал в съдебно заседание, че това писмо е писано от самият него.
     
      СЪМНИЕНИЯТА МИ СА ЗА 1994 ГОДИНА, НО И СЕГА Е ЛОГИЧНО ДА ЗАДАДЕМ СЛЕДНИЯ ВЪПРОС. “ЗАЩО КИРИЛ МОСКОВСКИ НЕ СЕ Е ОБАДИЛ ОТ ЧУЖБИНА НА РОДНИНИТЕ СИ В ОНЕЗИ ГОДИНИ. НИМА ТОЙ НЕ СЕ СЧИТА БЪЛГАРИН И ОТГОВОРЕН КЪМ СЕСТРА, СИ КОЯТО СЕ Е ГИРЖЕЛА ЗА НЕГО, КОЯТО ГО Е ПОДПОМАГАЛА СЪС СКРОМНИТЕ СИ 28 ЛЕВА ОТ ВРЕМЕТО НА 1960 ГОДИНИ ДА СЛЕДВА ?
     
      Глупави въпроси си задаваме, а истината е в отговорите, който ще разглеждаме и разсъждавахме. Ето това ни накара да направим журналистическото разследване тръгвайки към село Урвене, за да търсим сестрата на Кирил Московски.
     
      На 4 август 2007 година пристигнахме в малкото село, питахме за фамилия Московски и се оказа, че те имат къща и дворно место в началото на селото. Извикахме от към улицата по име и от къщата се появи една възрастна женица. Тя ни покани да влезнем и седнем на една пейка, за да започнем разговор. Извадих книжката на Ангел Костов – Ковача , “АЗ НЕ СЪМ АЗ” и започнахме да обясняваме, защо търсим сестрата и какво желаем да споделим с нея за някой факти от живота на Кирил Московски.
     
      Женицата захвана своят разказ и сподели как той е бил преследван като учител от директора Крум Сотиров от съседното село. Той го бил обвинил за някаква си връзка с жена или ученичка. / НЕКА ТУКА КРУМ СОТИРОВ ДА МЕ ИЗВИНИ, ЗАЩОТО АЗ ИМАМ ДОБРО ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ПРЕСТЯ МУ КАТО НАЧАЛНИК НА “НАРОДНА ПРОСВЕТА” НА ПИОНЕРСКИЯ ЛАГЕРА ГАЛАТА-ВАРНА В 1979, А И СЛЕД ТОВА СЪМ ИМАЛ ДОБРИ РАЗГОВОРИ С НЕГО. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТОВА СА ИСТОРИИ, ПРЕЖИВЯНИ ОТ ДРУГИ ХОРА, КОЙТО СА ОПИСАНИ В КНИГАТА “АЗ НЕ СЪМ АЗ”, А СЕГА СЕСТРАТА СПОМЕНАВАШЕ НЕГОВОТО ИМЕ. ВСЕКИ ЧОВЕК ИМА ПРАВО НА МНЕНИЕ ОТ ПРЕЖИВЯНОТО !/ Жената сподели, че нейния брат е бил много скромен и честен човек, което е било повод да бъде преследван. Може би честното му отношение и писане на обществени документи са му създали врагове. Тя сподели, че когато е бил учител в село Галиче. Там той е бил следен или преследван или предаван от роднина на началника на Окръжно Управление на МВР – Враца, Мургин. Тогава той е имал конфликт и въпреки, че е писал на тогавашния директор на “Народната просвета” Баберков, той не го е разбрал може би заради изказванията, който е правил Кирил Московски, а както се вижда от дневника, който е оставил там е записано на страница 59 – : “галешките разбойници на окръга” Самият Баберков е от село Галиче, както каза сестрата и въпреки дългото съвещание в селото Баберков нищо не е направил по повод изложението на Кирил Московски срещу хулите на местните управници хвърлени срещу него.
     
      Интересен момент беше в разказа на сестрата на Кирил Московски, Седефка когато тя спомена за някакъв лекар, които е казал, че той “КИРИЛ МОСКОВ Е СВЕСТЕН ЧОВЕК, АЗ СЪМ ДАЛ КЛЕТВА И НЕ МОГА КАЖА ДРУГО !”, но някакъв друг лекар / д-р Цонев, Цонов или близко име/ е наредил да бъде изпратен в Лом. Така се изрази сестрата на Кирил Москов за единия и другия доктори.
     
      В ТОЗИ МОМЕНТ НЕ СЕ НАМЕСТВАХ В РАЗКАЗА НА ЖЕНАТА, ЗА ДА Я РАЗПИТАМ ЗА ИМАТО НА ПЪРВИЯ ДОКТОР, А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ВТОРИЯ ДОКТОР НА КОЙТО СЪМ НАПИСАЛ НЯКОЛКО ИМЕНА МОЛЯ ДА БЪДА ИЗВИНЕН.
     
      ЕТО ТАЗИ ЧАСТ ОТ РАЗКАЗА НА СЕСТРАТА СЕДЕФКА Е МНОГО СИЛЕН И ВАЖЕН ЗА МЕН И ОТ ТОЗИ ФАКТ МОЖЕМ ДА ГОВОРИМ ЗА УБИИСТВОТО НА КИРИЛ МОСКОВСКИ ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ. ТЕ СА ИЗПОЛЗВАЛИ ПСИХАТРИЯТ ЗА УБИИСТВОТО МУ !
     
      Когато споделихме, че е водено дело, за да се открие брат и Кирил, и че той КИРИЛ МОСКОВСКИ е изпращал писма от чужбина тя сподели следното.
     
      - Да той изпраща писмо и съобщава, че е бил в Югославия в някакъв лагер, но щели са да го изпратят в Австрия и след това е бил в Австрия ...
     
      НА ТОВА МЕСТО ТРЯБВА ДА СЪОБЩЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЧИТАТЕЛИ, ЧЕ БЕГЪЛЦИ В ЮГОСЛАВИЯ НЯМАШЕ. ВСЕКИ БЪЛГАРАСКИ БЕГЛЕЦ ПРЕМИНАЛ ПРЕЗ ГРАНИЦАТА НА БЪЛГАРИЯ НЕЗАКОНО СЕ ВРЪЩАШЕ ОБРАТНО В БЪЛГАРИЯ – РАЗПРОСТРАНЕНАТА ИРОНИЯ МЕЖДУ ЗАТВОРНИЦИТЕ ОТ МИНАЛОТО БЕШЕ – “СТРУВАШ КОЛКОТО ЕДНО ТЕЛЕ, КОГАТО СА ТЕ ВЪРНАЛИ ОТ ЮГОСЛАВИЯ !”
     
      С това желая да отбележа, че не е възможно било Кирил Московски да е минал границата с Югославия и да е бил в лагер за бежанци, а камо ли да бъде прехвърлен в Австрия. Ако е избягал от България и е хванат в Югославия, той е върнат обратно в размяна за едно говедо или теле. Давам два примери за тези споделени мисли. В 1968 година двама мой познати с псевдоними малкия Пинджура и Митко Марцинката бяха минали границата и те бяха върнати обратно, за да излежат присъди със затвор, като бегълци от България.
     
      Румен Цанков, който отвлече самолет в август 1977 година престоя 10 месеца в затвор и беше върнат в България, за да бъде осъден 10 години затвор изкаран в Стара Загора.
     
      Ето около този разказан факт за престой на Кирил Московски в бежански лагер в Югославия се породи една от МИСТИФИКАЦИИТЕ около убийството на Кирил Московски от Държавна Сигурност.
     
      Сестрата сподели един друг факт, който също е много съмнителен, но тя го разказа, че брат и Кирил Москов бил споделил със сина и, като го е молил заедно да тръгнат към бягство, но племенникът бил отказал с думите, че бил се оженил скоро и чака дете.
     
      Дори се спомена, че тя му била направила едно пиленце, което синът му бил занесъл в дома му във Враца, но след като бил изчезнал и го потърсили след три дни приготвеното пиленце си стояло на масата.
     
      Ако се движим по тази следа трябва да разсъждаваме, че беглецът /АКО Е ТАКЪВ КИРИЛ МОСКВОВСКИ/ би трябвало да вземе приготвената храна, за да тръгне да бяга през граница. Иначе това си е някакъв вид провокация или разпространена инсценировка при провежданите разпити в миналото създавайки една хипотеза за бягството на Кирил Московски, че щял да бяга зад граница с племенника си !
     
      ДАЛИ БЕШЕ ПРАВДИВОПОДОБНА ТАЗИ ИСТОРИЯ ?
     
      Твърде възможно е, но Аз не вярвам в нея, защото Кирил Москов е бил затворен човек и не вярвам да се споделял подобно мислене за бягство особено след историята, която е преживял с откарването му в лечебницата в Лом. / ЛОМНАКАТА ЗАТВОР - ЛЕЧЕБНИЦА Е ПСИХИАТРИЯ – ТАЗИ ЛОМСКА ПСИХИАТРИА Е УНИЩОЖИЛА МНОГО ВРАЧАНИ ... !/
     
      Симеон Дамянов разказва, че Кирил Москов е бил затворен човек в онези години, когато се е срещал с него като възпитател, и когато са ходили на бригади той се е хранил на страни от всичките, като не е правил контакти. Това е и обяснението на неговата затвореност. Той е знаел заради какво е вкаран в ломската психиатрия, като следствие на колегите му учители от училището в Галиче. Той е вече имал преживяванията от миналото за психиатрията. Ето поради тази причина, Той не е имал желание да общува с хората, който могат да дават информация за контактите си с него и какви приказки е приказвал, за да се завеждат в Държавна Сигурност.
     
      Дали е правдоподобен разказа на сестрата на Кирил Москов за бягството и обяснението, за отказа на сина и да бягат ?
     
      Аз се съмнявам в това. Възможно е синът да е разпитван за подобно бягство, но той няма никакво отношение по този въпрос, защото Кирил Московски е бил затворен човек. Възможно е да е създавана една лъжлива следа, за да се създаде историята, че Кирил Москов е избягал в Югославия и Австрия въпреки отказа на племенника.
     
      ИЗБЯГАЛИЯТ В ЧУЖБИНА НЕ СЕ ТЪРСИ ! ТОЙ ОСТАВА БЕГЛЕЦ И ИЗМЕНИК НА БЪЛГАРИЯ ! ТОЙ Е МЪРТЪВ В ЧУЖБИНА ИЛИ В БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА ПРАВИ КОНТАКТИ !
     
      Беседвахме със сестрата на Кирил Москов, която ни разказваше разни дребни истории, КОЙТО СЕ НАМИРАТ В МАЛКАТА ИЛЮСТРАЦИЯ В ГОРЕПОСОЧЕНИЯ ДНЕВНИК, после пристигна една нейна съседка поговорихме още малко, благодарихме за разговора и си тръгнахме. На тръгване, тя пожела книжката “АЗ НЕ СЪМ АЗ” , отвори на страницата с портрета на брат си и го целуна, като каза :
      - Намерете ми и на мен тази книжка, за да прочета за него !
     
      Стана ми мъчно за женицата и за жертвата и за сълзите, който пророни ...
      - Искам да зная повече за него ! – каза тя с просълзените си очи, когато ни изпращаше ...
     
      Обещахме и, да търсим истината и да я информираме. След като се качихме на колата и тръгнахме обратно към Враца взехме решение да заминем за Горно Пещене където беше другата сестра, която виждал Симеон Дамянов от воденото дело в 1994 година. Ние мислехме, че в село Урвене се намира тази жена, а попаднахме на другата сестра на Кирил Москов, Седефка.
     
      В село Горно Пещене открихме голямата сестра на Крили Москов, Мария Върбанова. Пред нея не се налагаше да обясняваме кой сме, и защо сме дошли при нея. Тя позна Симеон Дамянов, че е разговаряла някога с него и като учител и по време на съда, когато са се виждали. Разговорът ни беше малко по-емоционален с повече история и документи. Информацията, която вече имахме от сестрата от село Урвене направляваше въпросите към Мария Върбанова и тя отговаряше с особена точност.
     
      Аз я запитах за доктора, който е казал : “КИРИЛ МОСКОВ Е СВЕСТЕН ЧОВЕК, АЗ СЪМ ДАЛ КЛЕТВА И НЕ МОГА КАЖА ДРУГО !”, как се казва той ?
      - Доктор Вълчинов ! – отговори Мария Върбанова
     
      Аз замълчах, за да не обяснявам и разсейвам разговорът ни, че познавам доктор Вълчин Ангелов Вълчинов от едни специално подготвени срещи от Държавна Сигурност от 1981 година. Сега обаче, ще напиша, че доктор Вълчин Вълчинов беше един изключително честен човек, защото Аз съм преживял тази престъпна гадост на Държана Сигурност, който се опитаха да ме унищожат с методите на психиатрията. Ще дойде ден да обясня и тази история !
     
      Разговорът се върна отново на разказа на нейната сестра около мнимото бягство и въпросното писмо, което е получено от Австрия, че той е там беглец.
     
      Мария Върбанова разказа, че тя е отишла в МВР – Враца в миналото и е молила брат и да може да се върне, а от МВР са и казали да отиде да го върне сама от там. Странното е другия факт, че те са я напътили да пише писмо и то да бъде изпратено, чрез някаква си българска, която бе била австрийка и живее в Австрия. Мария Върбанова е написала писмото, а след това се е обаждала на тази жена в Австрия и онази българо - австрииската и е отговорила на немски език, но в един момент е проговорила на български, като е обяснила, че не се е срещала с брат и.
     
      ТОЗИ НАЙВЕН ФАКТ НА ОБСЯСНЕНИЕ РАЗПРОСТРАНЕН ОТ МВР – ВРАЦА, СЕСТРАТА ДА ТЪСРСИ СВОЯ БРАТ В АВСТРИЯ С ПОСРЕДНИЦИ Е ИНТЕРЕСЕН ФЕНОМЕН В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ ! ВИЕ ЧИТАТЕЛИТЕ ТРЯБВА ДА ЗАПОМНИТЕ ТОВА МНОГО ДОБРЕ, ЗА ДА СИ СВЕТНЕТЕ ИСТИНАТА, КОЯТО ВИ ПРЕДСТАВЯМ И ПРЕДСТАВЯМЕ !
     
      Този споделен разказ е невъзможен на да стане от МВР да направят предложението на Мария Върбанова, тя самата да иде в Австрия и сама да доведе своя брат. МВР не даваше свободно паспорти по много причина, а след като се запознаем повече от тази история ще се уверите в това. Следващият факт е също хипотетичен и невъзможен за реализация да се прави контакти с посредници, който да изпращат писмо. Това е един исторически факт НА АБСУРДА, защото всички подозрителни писма на личности в България изпращани от вън или от вътре страната в чужбина се контролираха. Да не говорим за специално приготвени писма, като това, което е трябвало да изпрати Мария Върбанова на своя брат, чрез посредник. Тези от Държавна Сигурност са изучавали наивността на гражданите, чрез тези мними посредници. От друга страна това е чиста форма на провокации и фалшификации създавани от МВР с неговите тайни отдели от Държавна Сигурност.
     
      В крайна сметка бил ли е Кирил Московски в Австрия или не е бил в Австрия или се пробутват лъжи ? За миналото в ерата на юдейския партиен ред на власт имащите от Държавна Сигурност това е могло да стане, но за съвремието трябва да се обяснят тези престъпления правени от Държавна Сигурност. С това желая да обясня, че Кирил Московски не е бил никога в чужбина и поради това питаме Сърбия и Австрия за него дали е пребивавал според техните политически лагери за АЗИЛ.
     
      ИЗНЕНАДВАЩ ЗА МЕН БЕШЕ ФАКТА, КОЙТО СПОДЕЛИ МАРИЯ ВЪРБАНОВА, КАТО КАЗА, ЧЕ ЦВЕТАН КИЛОГРАМСКИ Е БИЛ ПРОВОКАТОРА, ЗА ДА ИЗЧЕЗНЕ НЕЙНИЯТ БРАТ. ТЯ КАЗА , ЧЕ ЦВЕТАН КИЛОГРАМСКИ Е ПОСЕТИЛ НЕЙНИЯ БРАТ ПРЕДИ СЛУЧКАТА ОТ
      1 ЮНИ 1980 ГОДИНА. ТОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ЗАДЪРЖАНЕ НА КИРИЛ МОСКОВСКИ СЛЕД СЛУЧКАТА, КОЯТО СТАНА НА 1 ЮНИ 1980 ГОДИНА В ГРАД ВРАЦА !
     
      Аз бях поразен от това съобщение, което направи ТЯ. Ето от тук вече навлизаме в една друга история на времето, в която съм и Аз до някъде съучастник в преживяването. Аз съм длъжен да обясня това изненадващо съобщение, което стана така спонтанно.
     
      Правя обяснение за Българските читатели, Военна Прокуратура, Комисията по Досиетата – София, както и до дипломатическите представителства на Сърбия, като наследник на бившата Югославия, както и за Република Австрия. Историята е свързана за Цветан Килограмски и Тодор Живков при посещение във Враца, когато беше повален от Цветан Килограмски давайки му едно писмо. Това научихме след инцидента. Историята е много интересна и същевременно противоречива около Цветан Килограмски, за който се говори, че дал едно писмо на Тодор Живков и за това писмо той е осъден 5 години, а след това му се създава и вътрешна присъда. Много народ израстна в онези години по чин и звания освен сваления Окръжен Началник на МВР – Враца, Мургин от този пост, затворения Цветан Килограмски и убития Кирил Москов.
     
      Съмненията на Мария Върбанова, че Цветан Килограмски Е ПРЕДАТЕЛ СРЕЩУ НЕЙНИЯ БРАТ КИРИЛ МОСКОВСКИ се базират на следния разговор, който тя сподели. Цветан Килограмски е бил учител при Кирил Москов, макар по времето на случката да е бил работник в геоложката бригада ръководена от врачанския инженер Торбов иначе любител планинар свързан с дружество “Веслец” и много други истории.
     
      Мария Върбанова съобщи, че Цветан Килограмски е бил предния ден при Кирил Москов и са си говорили с него. След случката от злополучния инцидент на Цветан Колограмски и Тодор Живков, нейния брат Кирил Москов се споделил за тази среща с Цветан Килограмски. Кирил Москов е съобщил на сестра си за странната идея, която е сподели с Цветан Килограмски или Цветан Килограмски е търсел общуване и съвет от него.
     
      Според думите на Мария Върбанова нейния брат му е казал, “че това не е тази форма на борба !”. Ето тука трябва да разсъждаваме, какво може да е искал Цветан Килограмски или какво е споделил Цветан Килограмски с бившия си учител Кирил Московски ?
     
      Ако Цветан Килограмски е мислил да направи атентат срещу Тодор Живков, то Кирил Московски вероятно го е отклонил от тази му идея и го е напътил да напише отворено писмо до него и да му го връчи, както е станало в действителност на 1 юни 1980 година.
     
      ДАЛИ Е ЛОШО МИСЛИЛ КИРИЛ МОСКОВСКИ, КОЙТО Е ПИШЕЛ ПИСМА ? ТАКА И АЗ ПИШЕХ ПИСМА ДО ИДИОТИТЕ НА ЦА НА БКП, ДЪРЖАВЕН СЪДЕТ ИЛИ ТЕЗИ ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ИЛИ РЕДАКЦИИТЕ НА ВЕСТНИЦИ, ЗА КОЕТО НИ ПРЕСЛЕДВАХА И СЪДЕХА НА ЗАТВОР, А КАКТО ВИЖДАМЕ КИРИЛ МОСКОВСКИ Е ЖЕРТВА – УБИТ – ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП – УБИТ БЕЗ ДА СЕ ЗНАЕ В КОЕ ВРЕМЕ И КЪДЕ Е ГРОБЪТ МУ!
     
      Кирил Московски е отклонил Цветан Килограмски от първоначалното му мислене според думите на сестрата Мария Върбанова !
     
      Съмненията обаче, че Цветан Килограмски е предателят и издайникът за изчезването на Кирил Московски остава в разказа, който направи Мария Върбанова с нас - ОСТАВАТ. След изчезването НА БРАТ И, тя се е срещала с доктор Вълчин Вълчинов, който е споделил, че нейния брат е бил честен човек, но той нищо не може да направи.
     
      ТУК ИЗЛИЗАМЕ ОТ КОНТЕКСТА НА РАЗКАЗА, ЗА ДА ПРАВИМ РАЗБОР НА ВРЕМЕТО !
     
      Някога, отдавна във времето на другарят началник на “Народна просвета” Баберков , и този на роднината на МВР – началник Мургин, когато са решили да се справят с Кирил Москов, доктор Вълчинов не се е съгласил той да бъде пратен на принудително лечение в Лом от някакъв друг доктор верен на БКП – ДС се е съгласил в името на своето и юдо – искаритско партийно добруване. Ето по този начин Кирил Московски, както и други първоначално регистрирани лица се превръщат в ЖЕРТВИ НА ЮДЕЙСКИЯ ПАРТИЕН ПСЕВДО - КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕД, като се пращат в психиатри. Подобна практика е имало и в САЩ, и СССР, и Швеция и много други места.
     
      Западната демокрация лаеше срещу Съветската Система, а те самите са ползвали тази практика преди това от времето на Мак Карти, който развиваше психозата на комунистическата чума и множество комунисти са били преследвани в това число и Чарлс – Чали Чаплин напуснал САЩ и следен в Швейцария. България беше уличена в онези години за използване на психиатрията в унищожаване на индивида. България се оттегли от Световната асоциация на лекарите психиатри ! Това беше някогашен маньовър от гледище на политическата проституция прикривайки престъпленията си.
      На практика в действителност престъпленията съществуваха в България, а сега вече се откриват документите на историята за подобни преследвания. Други западни “демократични” страни, КАКТО КАЗАХ също са ползвали тези методи срещу друго мислещите хора !
     
      МАЛКО СА ЧОВЕЦИТЕ КАТО ДОКТОР ВЪЛЧИНОВ ДА ЗАЩИТАВАТ ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА И ЖИВОТ ! АЗ МОГА ДА ПОСОЧА И ДРУГ ЧЕСТЕН ВРАЧАНСКИ ДОКТОР В ТАЗИ ПРОФЕСИЯ, НО НЕ СЕГА !
     
      Да се върнем на разказа с Мария Върбанова, която сподели опасенията си за предателството на Цветан Килограмски, който е виновен за изчезването на нейния брат Кирил Московски. След излизането си от затвора Цветан Килограмски е посетил Мария Върбанова и са разговаряли за нейния брат Кирил Московски. Тогава тя е казала директно на Цветан Колограмски :
      - Ти си издайника на моят брат Кирил Москов да изчезне ! – това каза тя - Цветан Килограмски е отказвал ПЪРВОНАЧАЛНО, като е казал – “Че при първия РАЗПИТ, който са направили той е отказвал, но след това, когато са го насилили той е признал и подписал, че Кирил Московски го е научил да действа така !”
     
      КАКВО ДА МИСЛИМ СЕГА ЗА ЦВЕТАН КИЛОГРАМСКИ И КИРИЛ МОСКОВСКИ ?
     
      НА КАКВО ГО Е УЧИЛ КИРИЛ МОСКОВСКИ УЧЕНИКА СИ ЦВЕТАН КИЛОГРАМСКИ ПРИ СРЕЩАТА ПРЕДИ ИНЦИДЕНТА СТАНАЛ НА 1 ЮНИ 1980 ГОДИНА ?
     
      СЛЕД КАТО Е БИЛ ЗАТВОРЕН ЦВЕТАН КИЛОГРАМСКИ, КАКВО Е ГОВОРИЛ И ПОДПИСВАЛ В ДОКУМЕНТИ НА НЕГОВОТО СЛЕДСТВИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЕ ?
     
      ДО СЕГА ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ КИРИЛ МОСКОВСКИ Е РАБОТИЛ Е В ЧИСТО НАУЧНАТА ДЕЙНОСТ ЗА ЧИСТОТАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК ? КАКВО Е НЕГОВОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ИВЗВЪРШЕНО, ЗА ДА ГО ВОДЯТ В ПСИХИАТРИТЕ – ЗАТВОРИ ЗА УНИЩОЖЕНИЕ ?
     
      Къде трябва да търси предателството и насилието ?
     
      Ето сега трябва да отворим документите на историята ! Как е воден разпита с Цветан Килограмски в Главно Следствено Управление – София ? В тези документи ще трябва да открием, кога е обявил Цветан Колограмски, че неговия учител Кирил Московски му е дал идеята и каква може да бъде тази идея, че Кирил Московски да бъде грабнат от Държавна Сигурност между датите 20 – 22 юни 1980 година и безследно да изчезне.
     
      Цветан Килограмски ще има ли доблестта да излезе пред Българския народ и да каже как и при какви обстоятелства е дал показанията си, за да бъде уличен Кирил Московски като подстрекател в престъпление и какво е неговото престъпление ... ? На Цветан Колограмски са му давали обществена трибуна по Българска Телевизия да прави изявления в 1990 година. Нека телевизия СКАТ да му даде ефирно време и да сподели за това насилие извършено над него .... за да се стигне до насилствената смърт на Кирил Московски от служителите на Държавна Сигурност прибрали го между 20-22 юни 1980.
     
      ПРИ СРЕЩАТА НА 4 АВГУСТ 2007 ГОДИНА, АЗ СПОДЕЛИХ ПРЕД ВСИЧКИ ЗА ИСТОРИЯТА, КОЯТО СЪМ ПРЕЖИВЯЛ КАТО ПОЛИТИЧЕСКИ ЗАТВОРНИК В ЗАТВОРА СТАРА ЗАГОРА ПРИ СРЕЩАТА СИ С ЦВЕТАН КИЛОГРАМСКИ, КОЯТО СТАНА ОКОЛО КОЛЕДА 1981 Г.
     
      Когато бях приведен в първи отряд в Затвора Стара Загора на 18 декември 1991 година затворниците ме разпитваха доста дълго, къде от интерес на политическото ми престъпление, къде от гледище на шпионския и доноснически интерес за нуждите на затворническите власти за тяхното събиране на информация... Някой от затворниците ми подхвърляха “Че нямало да съм скучаел от липса на информация от Враца, защото в отряда има двама врачани единия Бай Ангел, а другият Цветан Килограмски”.
     
      Ето така разбрах, че Цвета Килограмски е в затвора Стара Загора. Той не беше политически него го водеха криминален и той живееше в друг отряд, който идваше да работи с нашите два отряда ПЪРВИ и ДЕСЕТИ ПОЛИТИЧЕСКИ ОТРЯДИ !
     
      При постъпването ми в първи отряд Цветан Килограмски го нямаше на работа, защото беше отишъл на някакво дело. Сега вече започвам да се съмнявам, че той може да е бил и на някакъв инструктаж някъде си по отделите, така както и други са вербувани да изпълняват малките си задачи, за да се владеят всички в затворите и вън от затворите.
     
      След една седмица от моята работа в една почивка в 10 часа при мен се появи Цветан Килограмски. Аз бях седнал и се бях облегнал на стената на цеха, край мен имаше планина от материали за обработка. Цвета Килограмски е нисък човек, който не може да се забележи от камерите в цеха, който стояха в ъглите. Единственият, който ни забеляза, че сме говорили в този ден беше Петър “черния” от Стара Загора осъден за смяна на валута. Това е шпионинът, който е докладвал, че Цветан Килограмски е разговарял с мен. Разговорът, който направихме е следният :
      - Градски, Ти ли си новия. Мен познаваш ли ме ? – ми каза непознатия
      - Кой си ти, че да те познавам ! – му отговорих Аз седейки на земята
      - Аз съм Цветан Килограмски – ми отговори той
      - Виж, това име го зная, казаха ми, че си от Враца, но ти не си врачанин – му отговорих
      - Да, така е, но ти какво знаеш за мен ? – ме попита бързо той.
      - Ами, зная че си дал писмо на Тодор Живков, хвърлили са се пред него да го спасяват и после са Ви повалили и двамата на земята, тебе те арестуват и те съдят. Ето това зная за теб.
      - Така е, а нещо друго да знаеш за даскал – той назова името на някакъв човек, но Аз не можах да кажа нищо, защото не съм слушал повече никаква информация.
      - Не нямам никаква информация – му отговорих
      - Добре градски, - ми каза Цвета и продължи – Да ти кажа сега нещо. Тука никой не знае за мен, защо съм в затвора. Аз съм казал, че съм ударил един партиен секретар с едно желязо по главата и затова съм осъден та пет години.
      - Добре ! – отговорих Аз – Няма да кажа нищо и не съм говорил за теб, като ме питаха затворниците.
      - Добре градски ! Ти къде си бил разпитван ? – ме попита той
      - Бях във Враца – му отговорих
      - А, в Главно Следствено бил ли си ?
      - Не ! – отговорих
      - Ти нищо не знаеш ! – ми отговори той – Аз съм бил една година там. Страшно беше, но няма да разговаряме.
      - Като излезем от тук ще говорим, не сега ! – му отговорих. След това той се отдалечи.
     
      ЕТО ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯ РАЗГОВОР ЗА ОСЕМ МЕСЕЦА В ЗАТВОРА СЪС ЦВЕТАН КИЛОГРАМСКИ, ЗАЩОТО СЛЕДЕНЕТО НА КОНТАКТИТЕ БЕШЕ ОСОБЕНО В ЗАТВОРА СТАРА ЗАГОРА И ТО БЕШЕ ЖЕЛЯЗНА ПРАКТИКА ЗА ИЗУЧАВАНЕ НА ТЕЗИ КОНТАКТИ !
     
      Сега питам читателя, за колко време може да се проведе този разговор, който съм направил тогава и сега съм написал ? Кой може да се интересува за тази малка среща, за да ни анализира, че сме разговаряли двамата между палетата дървен материал ?
     
      ТОЗИ РАЗГОВОР Е ПОЧТИ МИНУТА ВРЕМЕ. ТОЛКОВА Е ДОСТАТЪЧНО ДА БЪДА ЗАБЕЛЯЗАН И СЛЕД ДЕСЕТИНА ДНИ ДА БЪДА ВИКАН ОТ ОТРЯДНИЯ НАЧАЛНИК ДИМИТЪР МОСКОВ, КОЙТО В ЕДИН ОБШИРЕН РАЗГОВОР МЕ РАЗПИТВА ЗА ЖИВОТА ОТ МИНАЛОТО МИ И В ЕДИН НЕОБИЧАЕН МИГ МЕ ПОПИТА :
      - Ти от къде познаваш Цветан Килограмски ?
     
      ЕТЮД ОТ ПРОДЪЛЖЕНИЕТО НА ТОЗИ РАЗГОВОР НЯМА ДА ПРАВЯ, НО ФАКТА ЧЕ ОТРЯДНИЯТ НАЧАЛНИК МИ ЗАДАВАШЕ ВЪПРОС – “ОТ КЪДЕ ПОЗНАВАМ ЦВЕТАН КИЛОГРАМСКИ” Е ОТ ОСОБЕНА ВАЖНОСТ ЗА МЕН !
     
      Първото ми мислене в зададения въпрос от отрядния началник Димитър Москов беше, че затворническата администрация има информация за многото разговори, който съм провел с Николай Грънчаров от Враца. Той е личността, която е бил информаторът за проявения интерес от мен в разговори с него след като той отиде да работи на местото на Цветан Килограмски в същата бригада с ръководител инженер ТОРБОВ. Николай Грънчаров си сменяваше работните места, като носните кърпички и вероятно беше отишъл да събира информация за другарчетата на Цветан Килограмски ! Той не даваше никаква информация за факта що за човек е бил Цветан Килограмски в работата и в общуването му с колегите. Аз тогава се интересувах за личността на Цветан Килограмски, за да има някаква гласност за него. Аз поддържах тази гласност в разговорите и проявения интерес към случката.
     
      НЯМА НА ПРАВЯ ДОПЪЛНЕНИЯ ЗА ИНФОРМАТОРА НА ДС – НИКОЛАЙ ГРЪНЧАРОВ, ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО ДА НАПИША, ЧЕ ТОЙ Е ЕДИН ОТ УБИИЦИТЕ СЛУЖИЛ НА ВРЕМЕТО СИ ! НЕКА МУ ПРИПОМНЯ, ЧЕ ТОЙ НОСЕШЕ “МАКАРОВ”, КОЕТО Е НЕЩО НЕОБИЧАЙНО ЗА ОНЕЗИ ВРЕМЕНА. МОЖЕ БИ ТОВА Е ПРОВОКАЦИЯ, КАТО МНОГО КУРВИ ОТ МИНАЛОТИ ИЛИ ПРОВОКАТОРИ ОТ СЕГАШНО ВРЕМЕ ПРАВЯТ ПРОУЧВАНЕ НА ЛИЧНОСТТА ПОКАЗВАЙКИ ПИСТОЛЕТИ, КОТО СА ПОВОД ЗА РАЗГОВОРИ.
     
      А КОЙ НОСЕХА ОРЪЖИЕ ? – НЕ Е НУЖНО ДА ДАВАМ ОТГОВОР...
     
      На втора позиция размислите ми бяха, че съм забелязан от Петър “черния” – ЧЕНЧАДЖИЯ и той е докладвал за този контакт между мен и Цветан Килограмски. Моето наблюдение около Цветан Килограмски е, че той беше доста охраняван от специални наблюдатели, и освен Петър “черния” ЧЕНЧАДЖИЯ, имаше и един борец провокатор, който се въртеше около Цветан Килограмски та се боричкаха и бореха. Той беше прехвърлен от неговия отряд в нашия първи отряд. Вероятно да изучава нещо по поставен задача. Би трябвало Цветан Килограмски да бъде в първи или десети отряд, не да е поставен при криминалните.
     
      Още една подробност ще съобщя от това време и тя е, че много от хората в затвора знаеха за направения инцидент във Враца, но не знаеха, че извършителят е Цветан Колограмски е всред тях. Някаква подобна провокация имах от един съкилийник, който се опитваше да ме изучава и ми беше подхвърлял тази история за Враца какво зная. За тази мерзост може да допиша на друго место, какво ми е мисленето за този провокатор.
     
      ТЕЗИ ВЪПРОСИ ДАЛИ ГИ РАЗБИРАТ ПОЛКОВНИК ДИМО ГЯУРОВ – НАЧАЛНИК НА ЗАТВОРА СТАРА ЗАГОРА И ПОЛКОВНИК ДИМИТЪР ИВАНОВ ПОСЛЕДНИЯ НАЧАЛНИК НА ШЕСТИ ОТДЕЛ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ, КОЙТО Е ОПИСАЛ НЯКОЙ НЕЩА РАЗИГРАВАНИ В ЗАТВОРА СТАРА ЗАГОРА В КНИГАТА СИ “ШЕСТИ ОТДЕЛ – СТРОГО СЕКРЕТНО” ОТ 2004 ГОДИНА. ТОЙ ПИШЕ ЗА ДРУГИ МЕРЗАВЦИ, НО ЗА ТАЗИ РАЗРАБОТКА И СЪДЕНЕ НА ЦВЕТАН КИЛОГРАМСКИ И ДРУГИ НЕЩА ОКОЛО НЕГО НЯМА НИЩО !? ТОВА Е МНОГО НАЙВНО МИСЛЕНЕ ДА СЕ МЪЧИМ ДА ГО РАЗБЕРЕМ НИЕ ПРЕЖИВЯЛИТЕ НЯКОЙ НЕОПИСАНИ ОТ НЕГО ИСТОРИИ ! ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ШПИОНИТЕ И ТЯХНИТЕ КНИГИ КАКВАТО Е КНИГАТА “КАПАН ЗА КОНТРИ” ОТ ПОЛУ-ПОЛИТИЧЕСКИЯ ГАНЧО САВОВ .... И ДОСТА ДРУГА ИЗМЕТ ЗАКАЧЕНА КАТО ИСТОРИЯ НА ВРЕМЕТО – ПОЛИТИЧЕСКИ, НО ПРЕДАТЕЛИ !
     
      Точно преди 20 години съм съден за втори път. Тогава, Аз съм се интересувал за съдбата на Цветан Килограмски посещавайки дома му в Кнежа. Неговите родители със сълзи на очи се молеха да му се помогна да излезе от затвора след втората присъда, защото УБИИСТВАТА ПРОДЪЛЖАВАТ, както в миналото и хората се страхуваха. Тогава те ми дадоха обвинителния акт от втората присъда, за да го преснимам и АЗ съм го разпространил в някой западни посолства, за да го защитя като индивид и да кажа в България се правят политически процеси на дисиденти.
     
      ДАЛИ ЦВЕТАН КИЛОГРАМСКИ БЕШЕ ДИСИДЕНТ ИЛИ ЗАПАДА НЯМАШЕ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА НЕГОВИЯ АКТ НА ПРЕСТЪЛЕНИЕ ОТ 1 ЮНИ 1980 ?
      Когато на Цветан Килограмски му предстоеше напускане на затвора, АЗ съм му изпратил телеграма за неговия рожден ден – “Освен родителите ти, те очакват и приятелите – Стефан Чолаков” - 1989 Г. Дали затворническите власти бяха дали тази телеграма на Цветан Килограмски или Той може би е получил специален разговор да внимава от вън с “приятелите” - си ?!
     
      На мен ми беше даден паспорт, за да изляза извън България на път към Швеция и преди да напусна България посетих отново дома на Цветан Килограмски, за да се срещна с него през май 1989 година. Тогава неговата майка ми каза : “Да не смущавам сина ми Цветан Килограмски”, а самият Цветан Килограмски ми отказа да сподели с мен какво е преживял една година в ГСУ – София, за което сме споделили някога в затвора.
     
      ТОВА ОТКЛОНЕНИЕ, КОЕТО НАПРАВИХ Е ДА СПОДЕЛЯ ФАКТА, ЧЕ ЦВЕТАН КИЛОГРАМСКИ МИ Е СПОМЕНАЛ ИМЕ НА НЯКЪКЪВ ДАСКАЛ ... ОТ 1980 ГОД.
     
      СЕГА ДА РАЗГЛЕДАМЕ ИНТЕРВЮТО ДАДЕНО ОТ ЦВЕТАН КИЛОГРАМСКИ ПОД ЗАГЛАВИЕТО – “Имаше ли покушение срещу Тодор Живков преди 27 години ?” – поместено във вестник – “Над 55” – 28 май – 3 юни 2007 година.
     
     
     
     
     
      Тези две колонки, който са изписани са интересна ирония, но дали биха писали преди 20 години по този начин журналистите? Много се съмнявам. Сега да се пише е лесно, а и да се изкривяват нещата срещу предните управници е хвалебствено, но не почтено в името на историята.
     
      Хубаво е да се напише тук, че втория секретар на ОК на БКП, Кръстьо Луканов е заявил : “Аз със гърдите си се хвърлих да защитя Тодор Живков. Това е саможертва, която на снимката може да се види.
     
      След като е станал Тодор Живков и се е “изтупал дъното на панталоните си”, той се е запътил , “към група клакьори, който трябваше да го приветства”. Тук е уместно да се запише и покаже роболепната снимка на младия и надежден другар Влъчко Марински от село Борван, който е завършил нещо в Москва и е станал ръководител на “Комитета по Култура и Изкуство” за Врачански окръг – настояща Американска губерния. Тогава другарят Влъчко Марински така се беше навел в кръста почти в хоризонтално положение. Има за каква да се навежда Влъчко Марински пред Тодор Живков и да го хвали, дори краката трябва да му целува, защото той е от “Златната младеж на Тати – Тошо”, който сега приватизираха построеното от Българският народ от ерата на псето – псевдо партийната демокрация. Той може да е от партииците получавал заплатата си в долари и се е замогнал от юдейската приватизация, за да има сега монопол в книжарниците из Врачански окръг. Той добре се е изучил за “Верен син на партията” , че да ръководи като заместник кмет назначен по нареждане на нашите бивши другар за кмет на Враца, а като “председател” на туристическо дружество “Веслец” е уредил със своите хора да прехвърля дружествена собственост на общинска, за да може другарят кмет на Враца Войслав Бубев да отдаде построените обекти на Турски фирми с някой други престъления, който са направени и се прикриват от Районната прокуратура, а Окръжния Съд в лицето на председателят Татяна Александрова спира разглеждането на делото .... , но няма да е за дълго.
     
      ХАЙЛ-ЛЕЛЕ-УЙЬО, БЪЛГАРИО МИЛА ЗЕМЯ НА ГЕРОЙ, НЕСПИРЕН И МОЩЕН Е ТВОЯТ ВЪЗХОД, ДА КРЕПНЕ НАВЕКИ СЪЮЗА НИ БОЕН С ВЕЛИКИЯ БРАТСКИ АМЕРИКАНСКИ НАРОД .....
     
      СЛАВА РЕПУБЛИКО НАША ЗДРАВЕЙ, СЛАВА НА ТВОЙТЕ ПРЕСТЪПНИ ЧЕДА .... и т.н.
     
      Да се върнем на статията във вестник “Над 55”, която не е подписана от някоя май-муна!
     
     
     
      Що се отнася до написания пасаж около АТЕНТАТОРЪТ – цитирам : “Още същата вечер, западните радиостанции с гриф “светкавица” съобщиха за атентат срещу Тодор Живков”, мога да кажа, че това е лъжа. Запада изобщо в цялата седмица не спомена нищо по западните радиостанции говорещи на български език, че е имало атентат срещу Тодор Живков извършен от Цветан Килограмски. Западните радиостанции изобщо не са говорили за случая станал на 1 юни 1980 година. Западните радиостанции не са говорили нищо за повторната присъда на Цветан Килограмски. Никой не знаеше за тази присъда. Или поне Аз не съм успял да хвана подобна информация, а АЗ съм бил редовен слушател на тези радиостанции и съм съден за слушане на тези радиостанции в 1981 година.
     
      Малко хора говореха за този инцидент във Враца и хората се страхуваха, а такива като Николай Грънчаров говореха, че той бил шашав.
     
      Пак правя декларация : САМО АЗ СЪМ ЗНАЕЛ, ЧЕ ЦВЕТАН КИЛОГРАМСКИ Е ЧОВЕКЪТ ПОДАЛ ПИСМО НА ТОДОР ЖИВКОВ В ЗАТВОРА СТАРА ЗАГОРА. НИКОЙ В ЗАТВОРА НЕ ЗНАЕШЕ, ЧЕ ЦВЕТАН КИЛОГРАМСКИ Е ЛИЧНОСТТА ДРЪЗНАЛ ДА ПОДАДЕ ПИСМО ЛИЧНО, И ЧЕ Е СТАНАЛО СБОРИЧКВАНЕ ОТ ОХРАНИТЕЛИТЕ, КОЙТО СА БУТНАЛИ ТОДОР ЖИВКОВ НА ЗЕМЯТА. ТОВА СЕ ВИЖДА НА СНИМКАТА, КАК ТРИМА ЧОВЕКА ЗАД ТОДОР ЖИВКОВ ДЪРЖАТ ЦВЕТАН КИЛОГРАМСКИ.
     
      Затворниците в Стара Загора знаеха за случая, че е имало някакъв инцидент по Ботевите тържества на 1 юни 1980 години с Тодор Живков, но никой не знаеше за този факт, че Цветан Килограмски от Кнежа е затворникът осъден при таен процес за тази история и той се намира между тях.
     
      Когато се започва втория процес срещу Цветан Килограмски е скочил на масата в столовата и е казал за историята, която е станала на 1 юни 1980 година във Враца, и че това е поводът да му се направи втория процес. Ще покажа документа от обвинителния акт, който съм направил в 1987 година при посещението ми при родителите му в град Кнежа.
     
     
     
      Аз съм изпълнил предупреждението, което ми е дадено от Цветан Килограм ски да не говоря по този случай при срещата ни в края на декември 1981 година.
     
      След излизането ми от затвора Стара Загора към мен беше проявен интерес за престоя ми в затвора Стара Загора и в разговори се опитваха някой да дам отговор за общуването ми с Цветан Килограмски. Такъв разговор с интерес се прояви от журналиста на “Работническо Дело”, другарят Илия Борисов, чиято кантора беше в ОК на БКП, а също така имаше опит на Николай Грънчаров да научи нещо за него. След, като Аз съм го разпитвал за престоя на Цветан Килограмски в геоложката бригада на инженер Торбов, би трябвало и той да ме попита дали съм бил с Цветан Килограмски в затвора Стара Загора. Това е толкова наивна приказка за събиране на информация от моя и негова страна и кой как ще я използва тази информация.
     
      Общата информация, която съм дал по този въпрос на тези двама интересуващи, но и да е имало и други провокатори съм обяснявал, че с него – Цветан Килограмски не съм се срещал, защото той е бил в друг отряд и е идвал с нашите отряди на работа, но контакт е невъзможен да се прави поради обстоятелства, който не съм обяснявал.
     
     
      Ето тук съм представил част от ОБВИНИТЕЛЕН АКТ срещу Цветан Килограмски и от него могат да се прочетат свидетелите на процеса. Аз не мога да коментирам документа. Цветан Колограмски трябва сам да го обясни като история на времето. Аз споделям нещо с него и илюстрирам нещо ... Копието е лошо, но за това нямам вина ...
     
      Нека да се върнем обаче на интервюто, което е дадено от Цветан Килограмски, и което е записано с друг шрифт, за да се отдели от журналистическото писане в “Над 55”.
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
      Нека да се вникнем в пасажа, който е изказал Цветан Килограмски – Цитат : “После ме разпитваха дали не съм бил участник в заговор, но следователите бързо разбраха истината”
     
      Не е лошо на това место да припомним на Цветан Килограмски, защо той ме попита мен при разговора в края на 1980 година за някакъв си даскал. Кой беше този даскал и какво точно са разбрали “следователите бързо разбраха” ?
     
      От разговорът със сестрата на Кирил Московски, Мария Върбанова тя е казала директно на Цветан Килограмски, че той е предателят виновен, за да изчезне нейният брат.
     
      Поставяме въпросът : “ЗАЩО ТРЯБВА ДА ХОДИ ЦВЕТАН КИЛОГРАМСКИ ПРИ СЕСТРАТА НА КИРИЛ МОСКОВСКИ И ДА Я РАЗПИТВА ЗА НЕГО ? КАКВО ТОЙ Е РАЗПИТВАН ТОГАВА ....
      Маже ли да каже сега Цветан Килограмски, какво точно са – цитат : “следователите бързо разбраха истината”. Какво е бил разпитван за случая, “ в участие в заговор” и с кой са опитвали да го организират в този заговор ?
     
      ТЕЗИ ВЪПРОСИ ТЪРСЯТ ОТГОВОР ЛИЧНО ОТ ЦВЕТАН КИЛОГРАМСКИ ДА ГИ РАЗКАЖЕ, КАКТО И ОТ СЛЕСВИЕТО, КОЕТО Е ПРАВЕНО С НЕГО, ЗА ДА СЕ ОТКРИЕ ИСТИНАТА ЗА УБИИСТВОТО НА ЛИТЕРАТОРА КИРИЛ МОСКОВСКИ !
     
      ПИТАМ : Цветан Килограмски, разбираш ли какво скриваш и какво е било твоето поведени в целият ти престой в затвора ? Ще намериш ли сили да кажеш точно истината за това как са те измъчвали и как ти си подписал, че Кирил Московски те е научил да извършиш и какво точно да извършиш ....
     
      Сега е много лесно да се напише подобен довод, че си могъл да – цитат : “да убия, можех да го сторя”
     
      Ти можеше да го убиеш, ако беше сам, но ти си бил при Кирил Московски предния ден и сте разговаряли с него и той ти е казал, : “ЧЕ ТОВА НЕ Е МЕТОД И АКО ГО НАПРАВИШ, ТО ЩЕ ДОЙДЕ ДРУГ” ..... Тогава може би Кирил Московски, Ти е дал съвета да му напишеш писмо и да му го връчиш, което направи ти ! Това са думите споделени на Кирил Московски след инцидента със сестра му.
     
      Ето и поради този факт тази жена – Мария Върбанова е тръгнала да го търси след като е изчезнал, и е търсила помощ от д-р Вълчинов, който е споделил, ”че брат и е честен човек”, но не може нищо да направи за него. Точно тогава Кирил Московски е вече бил някъде из психиатричните затвори на България, където са започнали да го убиват, но първо са го разпитвали за тази информация, която е дал Цветан Килограмски при срещата преди 1 юни 1980 г с Кирил Московски.
     
      РАЗБИРАШ ЛИ ЦВЕТАН КИЛОГРАМСКИ КАКВО Е НАПРАВЕНОТО ОТ ТЕБ СРЕЩУ КИРИЛ МОСКОВСКИ БЕЗ ДА ЗНАЕШ ЗА НЕГО ? ТОГАВА, АКО НЕ СИ РАЗБРАЛ СЕГА ТРЯБВА ДА ГО РАЗБЕРЕШ И ДА ЗАСТАНЕШ С ЛИЦЕ ПРЕД ИСТИНАТА !
     
      Един нещастен и честен български гражданин КИРИЛ МОСКОВСКИ е убит от Държавната Сигурност – Враца – София, за да си повдигнат чиновете и заплатите такива престъпници като майор Иван Димитров, старши лейтенанта Александър Александров и много други престъпници, чудещи се кого да обвинят в престъпления, за да се добре те.
     
     
     
     
     
      Що се отнася до този пасаж от изписания текст във вестник “Над 55” , че Тодор Живков не е идвал във Враца е лъжа. На 7 конгрес на БТС , който се състоя във Враца на 3 – 4 юли 1987 година и във Врачански балкан беше направен Туристически Събор на 4 – 5 юли 1987 година. Той – Тодор Живков присъства и в двете мероприятия. Може да е имало страхове, но е бил в тази година във Враца и Врачански балкан. Въпросът обаче е че политическата демонстрация на Стефан Димитров Чолаков, който запали два кръста на четвърти камък на туристическата хижа над град Враца в близост с предстоящото откриване на Туристически комплекс /КОМПЛЕКСЪТ КОЙТО СЕГА ГО ПРЕХВЪЛИХА НА ТУРЦИТЕ ДА ГО ПОЛЗВАТ/, както и запаленият кръст на връх “Пешка” над туристически събор доведоха до паника в Държавна Сигурност и тези два обекта не бяха открити поради съмнения, че може да има атентат срещу наш Тошо. Това стана на 4 юли 1987 г.
     
      Пишещият тези редове Стефан Димитров Чолаков, беше задържан цяла нощ на 4 юли 1987 година и държан през деня в МВР – Враца, докато премине празникът на туристическия събор във Врачански балкан, където Тодор Живков не бил слязъл от “Мерцедеса” , а е буксувал в поляните поради падналия кратък дъжд.
     
      Като последна информация за сравнение с така написаната статия ще съобщя, че цитатът, който е написан от изказването от Цветан Килограмски в края на интервюто – Цитирам : “В Старозагорския затвор излежах обаче 8 години и 9 месеца, с допълнение от вътрешната присъда. След 10 ноември ме пуснаха” – може да се каже следното :
     
      Редно е да припомня още един път на Цветан Килограмски, че той е пуснат от затвора някъде през април - май 1989 година, защото Аз съм го посетил в домът му след 13 май 1989 година, когато пристигнах при него, за да му покажа паспорта и да му обясня, че Аз заминавам за чужбина и бих желал да имам повече информация, за да го защитавам и него ! Той ми отказа да разговаря за миналото, както ми отказа да направя и по-добро копие от ОБВИНИТЕЛЕНИЯ АКТ на неговата втора присъда. Отново му напомням, че горепосоченото копие съм направил в 1987 година, когато родителите му ми дадоха обвинителния акт, но те не са знаели, как Аз ще го използвам в бъдеще, когато съм го предал на западни посолства, за да се борим за ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА !
     
      Ето, защо обяснявам, че е написано лъжливо освобождението на Цветан Килограмски, че е станало след “10 ноември 1989 година. Той е освободен в април – май 1989 година.
     
      СЕГА НЕКА ДА СЕ ВЪРНЕМ НА ЖУРНАЛИСТИЧЕСКОТО ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ИЗЧЕЗВАНЕТО НА КИРИЛ МОСКОВСКИ !
     
      Ето стигнахме до учителя по литература Кирил Московски, за да разсъждаваме, дали Той е бил направен като таен подбудител подучил Цветан Килограмски да даде писмо на Тодор Живков ?
     
      Едно писмо подадено от Цветан Килограмски на Тодор Живков, го е поставил за близо 9 години затвор, недоказания подбудител Кирил Московски е изпратен на смърт неизвестно къде в България ! За това му подбудителство Кирил Московски е задържан от ДС и пратен в някоя психиатрична болница, където е бил убит без да се даде никакво обяснение за това вече толкова години. Напротив прави се престъпление от Държавна Сигурност със създаване на лъжлива информация, като се изпращани писма от чужбина, че той е бил там някъде в Югославия или Австрия !
     
      СЕГА СТИГАМЕ ДО ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО, КОЕТО СЕ СЪЗДАВА ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ СРЕЩУ КИРИЛ МОСКОВСКИ ! ТОВА Е РАЗПРОСТРАНЕНА ИНФОРМАЦИЯ, ЧЕ Е БИЛ В ЮГОСЛАВИЯ И АВСТРИЯ И ОТ ТАМ Е ИЗПРАЩАНО ПИСМО, КОЕТО Е ПРЕДСТАВЕНО В СЪДЕБНО ЗАСЕДАНИЕ НА ВРАЧАНСКИ РАЙОНЕН СЪД В 1994 ГОДИНА !
     
      Това се доказва Държавно престъпление извършено от МВР - Държавна Сигурност !
     
      ОТ ТАКА СЪБРАНАТА ИНФОРМАЦИЯ ОБВИНЯВАМ – МВР – ВРАЦА В ЛИЦЕТО НА ОСТАНАЛИЯ ВСЕ ОЩЕ ЖИВ УЧАСТНИК СТАРШИ ЛЕЙНЕНАТ АЛЕКСАНДЪР АЛЕКСАНДРОВ В НАПРАВЕНИЯ ОБИСК В УЧИНИЧЕСКОТО ОБЩИЖИТЕ “КОЛКАТА” – ВРАЦА. ТОЙ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРИЗОВАН ПРЕД ВОЕНА ПРОКУРАТУРА И ДА ДАДЕ ПОКАЗАНИЯ ПРЕД СЪД ! СЪЩИЯТ Е СЪУЧАСТНИК В ПРЕСТЪПЛНИЕ. ТОЙ Е ПРОДЪЛЖИЛ ДА БЪДЕ СЛЕД ПРОМЕНИТЕ СЛУЖИТЕЛ НА МВР И ОТ ТАМ Е ИМАЛ ВЪЗМОЖНОСТ ДА УНИЩОЖИ ДОКУМЕНТАЦИЯ НА ВРЕМЕТО ОКОЛО ИЗЧЕЗВАНЕТО НА КИРИЛ МОСКОВСКИ !
     
      Сега в настоящият момент Александър Александров е служител във МВР – Враца като юридическо лице.
     
      Когато се извършва арестуване на лице от МВР се прави СЪС заповед за арестуване и се поставя в ареста - ВРАЦА, където се документира целият този процес. Възможно е Кирил Московски да е транспортиран в София Главно Следствено Управление, но за тази цел се издава съответно Прокурорски или Следствено назначение.
     
      При търсенето на истината в настоящия момент трябва де се изиска заповедта за арестуване, на коя дата е арестуван Кирил Московски и къде е поставен в арест. След това трябва да се открие в коя психиатрия е изпратен Кирил Московски и до кое време е държан там. Кога е починал и при какви обстоятелства ? Държавна Сигурност е изпращала НАБЕДЕНИ лица направо в психиатрията – затвор, след като са имали едно първо записване или НАСИЛСТВЕНА РЕГИСТРАЦИЯ, какъвто е случаят с Кирил Московски след историята, която се разкрива като учител в село Галиче.
     
      Дали врачанчето Димитър Бакалов от Държавна Сигурност няма да си спомни повече за хората с ИЗПРАВЕНИЯ ПОГЛЕД, както се изказваше и подиграваше с иронични думи ... и дали не е виждал този нещастник Корил Московски в тайните отделения на ДС ... ?
     
      КИРИЛ МОСКОВСКИ НЕ Е НИКОГА БИЛ БЕГЛЕЦ В ЮГОСЛАВИЯ И АВСТРИЯ. АКО ТОЙ Е БИЛ БЕГЛЕЦ ТОВА Е РАЗТПРОСРАНЕНА ВЕРСИЯ ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРОСТ. СЕГА ЗА НУЖДИТЕ НА ТОВА РАЗСЛЕДВАНЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОИСКА ОТГОВОР ОТ СРЪБСКИТЕ И АВСТРИИСКИТЕ ЕМИГРАНТСКИ СЛУЖБИ, ЗА ДА СЕ ДОКАЖЕ ТАЗИ ВЕРСИЯ ПРЕДСТАВЕНА В СЪДЕБНО ДЕЛО, ЗА ДА СЕ ПОТВЪРДИ ВЕРСИЯТА НА ИЗПРАТЕНОТО ПИСМО ОТ ЧУЖБИНА ПРЕДСТАВЕНО В СЪДЕБНО СЛЕДСТВИЕ НА РАЙОНЕН СЪД ВРАЦА.
      ПАК НАПОМНЯМ, ЧЕ ЮГОСЛАВСКИТЕ ДЪРЖАВНИЧЕСКИ СЛУЖБИ ВРЪЩАХА БЪЛГАРАСКИТЕ БЕГЪЛЦИ ОТ МИНАЛОТО.
     
      Нека сега да покажем документите. Първо плика с писмото писано от Кирил Московски от Виена Австрия, а след това Съдебното Решение на № 359 А, на Врачански Районен Съд 3-ти Граждански състав от № 3714 от 22.03.1994 година.
     
     
     
      Този плик е изпратен от Виена – Австрия. С него се доказва, че той го е изпратил от там до своята сестра Мария Московска.
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
      Върху това писмо може да се разсъждава много. От него може да се извлече голяма информация.
     
      Приемаме версията, че Кирил Московски е напуснал България на 20 юни 1980 година, когато за последно е взел книги от библиотекар Симеон Дамянов, за да се подготвя за лекия в следващият ден. Това е последният ден в който той е видян от ученици и Симеон Дамянов. Вечерта на 21 – 22 юни 1980 година служителите на ДС, както вече написах в състав майор Иван Димитров, старши лейтенант Александър Александров, един трети човек и четвърти човек – КЛЮЧАР са отворил кабинета на Кирил Москов и са взели от там пишеща машина и писмени материали на Кирил Москов, както и книги.
      Обиска става между 1 и 2 часа през нощта на 22 юни 1980 година, не е драматичен, но е показателен за РАЗКАЗ в репликата – ДЪЛГАТА НОЩ. Тези служители с амогли да направят обиск и през деня. Какво им пречеше някога този факт. Те бяха властници над времето.
     
      Ето, нека Ние да приемаме, че той е вече на територията на Югославия и по така написаното писмо той е бил задържан 40 дни в Югославски център. Не написан какъв е този център от който той се оплаква, че са го задържали. Преди това или след това той е изпратен в Австрия и веднага след пристигането си в Виена – Австрия е написал това писмо на 30 юли 1980 и пуснато на 31 юли 1980 година.
     
      Много бързо се е ориентирал Кирил Московски в обстановката, при която е попаднал от Югославия в Австрия – ВИЕНА. Той пише и обяснява, че се намира във Виена. Почти невероятно е написал тези обяснение. За един ден има информация, че във вероятно “политическия лагер” във Виена – цитат : “дават храна и по някоя пара за дребни разходи”
     
      ТВЪРДЕ ВЕРОЯТНО Е КИРИЛ МОСКОВСКИ ДА НЕ Е ОЩЕ ПРИСТИГНАЛ ВЪВ ВИЕНА, СЛЕД 40 ДНИ ПРЕСТОЙ ЗАТВОРЕН ВЪВ ЮГОСЛАВИЯ ЗАЩОТО АКО СЕ ВЗЕМЕ ДАТА НА ИЗЧЕЗВАНЕТО МУ И ВЕРОЯТНО ПРЕМИННАВАНЕ НА ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА НЕВЕРОЯТНО КЪДЕ НА 21 ЮНИ 1980 ГОДИНА ПЛЮС ПРЕСТОЯТ МУ ОТ 40 ДНИ ДАТАТА НА ПРЕМИНАВАНЕ В АВСТРИЯ И СЛЕД ТОВА ПРИСТИГАНЕТО МУ ВЪВ ВИЕНА, ВЕРОЯТНО В ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЛАГЕР “ТРАЙСКИРХЕН”, КЪДЕТО ДАВАТ ХЛЯБ И МАЛКО ПАРИ, ЗА ДА СИ КУПИ МАРКИ И ДА ИЗПРАТИ ПИСМОТО НА 30 ЮЛИ 1980 ГОДИНА.
     
      След това идва края на писмото с неговия оптимизъм в който се казва, че – цитат “ “Како, намери начин да успокоиш нашите ... Бъдете абсолютно спокойни. Ще се видим скоро с нови сили за честен и спокоен живот – 30 юли сряда 1980.
     
      Според обяснение на сестрата Мария, Кирил Московски се е обръщал към нея с обръщението “Сестро”. Тук в това писмо обръщението е “Како”. Това е една особеност, която обяснява, че на Кирил Московски му е диктувано да пише това писмо.
     
      Ако следваме оптимистичния край на писмото би следвало Кирил Московски да е и би трябвало да пише повече писма до родителите и сестрите си, дори да търси контакт с тях чрез приятели и познати от други места, за да каже къде точно се намира във Виена – Австрия или на други места по земното кълбо.
     
      Ако се изпращани подобни писма, то е имало възможност те да се събират в досието на Кирил Московски, като регистриран престъпник, щом като той ни съобщава, че – цитирам : “Разтревожих се много от това което стана на 1 юни, защото познавах с момчето”.
     
      ЕТО ЕДИН ФАКТ СЪОБЩЕН ОТ КИРИЛ МОСКОВСКИ, НО НЕДОПИСАН И ОБЯСНЕН ЗА ВРЪЗКАТА МУ С ЛИЦЕТО ЦВЕТАН КИЛОГРАМСКИ.
     
      Все пак да попитаме от какво се е разтревожил Кирил Московски и от какво трябва да се страхува от този факт, като той не е с нищо виновен за направения случай. Нима да дадеш един съвет на един човек да напише едно писмо и да го връчи на Държавния Глава – Тодор Живков е по-лош от мисленето на Цветан Килограмси, който е споделил някаква друга идея за нападение, а сега и мислена за убийство на Тодор Живков.
     
      НЯКОЙ ГО Е РАЗКОЛЕБАЛ ДА НАПРАВИ ТОЗИ ЖЕСТ ... !
     
      Какво ли мисли Цветан Килограмски по този път на разсъждения. Ще може ли да ги обори и ще съвпаднат ли с неговите следствени протоколи за който СЛЕДОВАТЕЛИТЕ вече са мислили, че той не свързан с някоя група !
     
      Питам сега Цветан Килограмски, Той познава ли Кирил Московски и при какви обстоятелства се е срещал с него ? Ако, Цветан Килограмски не си спомня за него, то от следственото дело ще може да получим отговор, освен информацията която даде Мария, че нейния брат е споделил, че “Цветан Килограмски е имал други мисли, а той го е отклонил ... ВЕРОЯТНО ГО Е НАСОЧИЛ ДА ПИШЕ ПИСМО НА ТОДОР ЖИВКОВ И ЛИЧНО ДА МУ ГО ВРЪЧИ НА 1 ЮНИ 1980 ГОДИНА ! Нима това е лошо мислене, че да бъде обвинен в престъпление и да го унищожат по един престъпен начин, а сега да се създават теории за неговото унищожение.
     
      Ето това е Държавно Престъпление извършено от Държавни Служители от МВР – ДС съвместно с Българската Психиатрия ! Защото Кирил Московски е регистриран един път, както вече сподели сестра му Седефка след случая от преследването му в село Галиче. Кирил Московски е бил подготвен за престъплението след насилственото му задържане в Ломската психиатрия, а след случката на 1 юни 1980 година служителите на Държавна Сигурност са използвали свидетелските показания на Цветан Килограмски, за да го привържат като подбудител за извършването на този акт с даването на писмо. Възможно е Цветан Килограмски да е съобщил много информация в неговите намерения, така както сега е направил в интервюто си във вестник “Над 55”.
     
      Сега може да говори каквото си иска, но трябва да се съобразява, защото той е оставил следи и документи, който ще трябва да се отворят пред Българският народ в името на Кирил Московски унищожен по един престъпен начин от Държавна Сигурност.
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
      Решението на Врачански Районен съд № 359 А е в лошо копие в настоящия момент в който го представям. Това не е моя вина. Лошото е, пишещата машина е с дребен шрифт и трудно се чете. Все пак ще се опитам да обясня някой особености и противоречиви становища освен факта, че адвоката Любен Петров е отказал на Симеон Дамянов да стане свидетел и да обясни последните два дни от цивилния живот на Кирил Московски.
     
      Да бъде разгледано като веществено доказателство СЛЕДСТВЕНОТО И СЪДЕБНО ДЕЛО НА ЦВЕТАН КИЛОГРАМСКИ, от който ще търсим истината за изчезването на Кирил Московски.
     
      ДА СЕ ТЪРСИ И ИЗИСКВА ДОСИЕТО НА КИРИЛ МОСКОВСКИ ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ
     
      След като е водено дело във Врачански Районен Съд през 1994 година от сестра му Мария Върбанова и в съдебното дело е бил поставен документ изписан от Кирил Московски от чужбина с обяснения е доказателство, че той е писал собственоръчно този документ. Ще трябва да се вземе това дело поне да се види пази ли се за историята на България и да се вземат нови копия не като това което представям.
     
      ПРИ ЛИПСА НА ТОВА ДЕЛО В АРХИВА НА ВРАЧАНСКИ РАЙОНЕН СЪД, ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОБВИНИ ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОКРЪЖЕН СЪД ВРАЦА – ТАТЯНА АЛЕКСАНДРОВА СЪПРУГА НА АЛЕКСАНДЪР АЛЕКСАНДРОВ, ЧЕ ТЯ Е СЪУЧАСТНИК В ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПО НАПРАВЕЛНИЯ НА ДС. АЗ САМИЯТ ИМАМ ПРОБЛЕМИ С ТОЗИ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОКРЪЖНИЯ СЪД, А В МИНАЛОТО СИГУРНО ТЯ Е БИЛА ОТГОВОРНА ЗА НЯКОЙ ДРУГИ НЕУРЕДИЦИ ОКОЛО МОЙТЕ ИСКАНИЯ ОТ 1988 - 1990 И ПО ОСЪЖДАНЕТО МИ ОТ 1987 Г.
     
      ПРЕСЛЕДВАНЕТО НА КИРИЛ МОСКОВСКИ Е НАПРАВЕНО ОТ СТАРШИ ЛЕЙТЕНАНТ АЛЕКСАНДЪР АЛЕКСАНДРОВ, КОЙТО Е ОТ ШЕСТИ ОТДЕЛ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ – ВРАЦА С НАЧАЛНИК ИВАН ДИМИТРОВ В 1980 ГОДИНА ВИДНО ОТ НАПРАВЕНИЯ ОБИСК В ОБЩИЖИТИЕ “КОЛКАТА”
     
      Същият този престъпник старши лейтенант Александър Александров е създал документ за моето съдене по член 108, в който ДОКУМЕНТ този мерзавец е писал престъпни сравнения и определения базирани на лъжи в 1981 година, ОБЯВЯВАЙКИ МЕ В РАЗПРОСТРАНЯВАНЕ НА “ФАШИСТКА ПРОПАГАНДА” ! Рамката за престъпления, която е правена за Кирил Московски е опитана и срещу мен, но тези престъпници от ДС не можаха да я осъществят. Тези престъпници от ДС “с железните глави и каменните сърца” са ми правили провокации и във втория затвор, КАКТО ПРОВОКАЦИЯТА НАПРАВЕНА СРЕЩУ ЦВЕТАН КИЛОГРАМСКИ, а също и в 1989 година, когато “ЗАПОЧНАХ ДВИЖЕНИ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА “ПАРТИЯ НА ЗЕЛЕНАТА МАСА” и тогава се опитаха да изпробват изпитания метод на психиатрията.
     
      СРЕЩУ ТАЗИ ПРЕСТЪПНА СГАН СЪМ СЕ БОРИЛ НЯКОГА И СЪМ ИЗДИГНАЛ ГЛАС НА ПАРИЖКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ “ЗА ЧОВЕШКИ ПРАВА – ХЕЛЗИНСКАТА СРЕЩА 1975” НА
      3 ЮНИ 1989 ГОДИНА, КОЯТО СЕ НАПРАВИ ВЪВ ФРЕНСКОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ. СЕГА СЪЩО ВОДЯ БОРБА, ЗА ДА СЕ ЗНАЕ ИСТИНАТА ЗА ЧУДОВИШНОТО УНИЩОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСАКИЯ ГРАЖДАНИ ОТ ТАКИВА ЮДО ИСКАРИОТСКИ КРАВОПИИЦИ КАТО АЛЕКСАНДЪР АЛЕКСАНДРОВ И МНОГО ДРУГИ, ЗА ДА СКАЧАТ НАД ТРУПОВЕТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ГРАЖДАНИН И ДА ПРЕУСПЯВАТ В ИЕРАРХИЯТА НА ДЪРЖВНИТЕ ПАРТИИНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. СЪЩАТА ДЕЙНОСТ СЕ ВЪРШИ И ОТ ПРЕСТЪПНАТА МУ СЪПРУГА ТАТЯНА АЛЕКСАНДРОВА, КОЯТО СЪЗДАВА ГРУПОВЩИНА ВЪВ ВРЪЧАНСКАТА СЪДЕБНА ПАЛАТА ПРИКРИВАЙКИ ДЕЛА СРЕЩУ ВРАЧАНСКИЯ КМЕТ ВОЙСАЛ БУБЕВ, ЗАМЕСТНИК КМЕТА ВЛЪЧКО МАРИНСКИ, ЗАМ. ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ДРУЖЕСТВО “ВЕСЛЕЦ” ГЕОРГИ ПЕТКОВ, А И ДРУГИ НЕЩА, ЗА КОЙТО СЪМ ВНЕСЪЛ ДОКУМЕНТИ !
     
      Настоящият писмен документ го пускам всред Българският народ и по Интернет, както и на горепосочените държавни учреждения съблюдаващи Гражданските и Политически права на Българският гражданин в лицето на Военна Прокуратура – Плевен и до
      Комисията по Досиетата – София ...
     
      Документът ще бъде изпратен и на посолствата на Сърбия и Австрия, за да дадат конкретен писмен отговор дали Кирил Московски е пребивавал на тяхна територия, като обявил се политически беглец от България.
     
      Някъде в средата на 1990 година беше осъден Ерих Милке бивш държавен ръководител на ГДР за престъпление направено от времето на 1930 години. За държавните престъпления няма давност.
     
      Нека предоставя информацията от шведската телевизия.
      ...
      Khmerledare överlämnad till domstol
     
      Publicerad 31 juli 2007 - 05:37
     
      http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22584&a=876141&lid=puff_876753&lpos=rubrik
     
     
     
      Kambodja närmar sig en uppgörelse med sitt blodiga förflutna. I dag åtalades Kang Kech, mer känd som Duch i en FN-stödd domstol. Duch anklagas för delaktighet i uppemot två miljoner människors död under Pol Pots styre under 1970 talet.
      Chef för ökänt läger
      Efter revolutionen 1975 utsågs han till chef för den ökända säkerhetscentralen S-21 i huvudstaden Phnom Penh. Enligt Kang Chec skedde det mot hans vilja.
      Under sin tid som chef för säkerhetscentralen övervakade han tortyr och avrättningar av minst 14 000 människor i S-21.
      ...
      Преводът на тази информация в кратко е :
     
      Водачът на червените кмери /КАМБОДЖА – бл. С.Ч./ е изправен пред съд.
      Канг Кеч е бил ръководител на тайната централа С-21 в столицата Пном Пен. През времето на неговото ръководство са насилвани и убити някъде към 14000 човека
      Публикацията е от 31 юли 2007 година, което е посечено и може да се открие в адреса на шведската телевизия
      ...
      Ние чакаме справедливост в името на жертвата Кирил Московски престъпно убит от Държавна Сигурност. Българският народ се нужда от истината !
     
      Стефанъ Д-ръ Димитровъ Чолаковъ – Български Национален Фронт, Комитет за Защита на Човешките права !
     
      http://www.stefan-tcholakov.eu/
     
      6 август 2007
      Враца
     

[НАЗАД] [НАЧАЛО] [ГОРЕ]