Стефан д-р Димитър Чолаков
Форум
Къде... от Швеция

Среща с Георги Константинов - 28 февруари 2008

     Среща с Георги Константинов - 28 февруари 2008.
     
      Тази среща се състоя в читалнята на Комитета по Досиетата ! Това беше нашата втора среща !
     
      Първата беше направена на 29 май 1989 година в един квартал на Париж - ФРАНЦИЯ. Срещнах се тогава с Георги Константинов и направихме един дълъг разговор за моето минало в България. Той ме почерпи при този разговор и накрая ме попита : " ИМАТЕ ЛИ КЪДЕ ДА ОТСЕДНЕТЕ ТАЗИ ВЕЧЕР ?" - Защото той ми осигури среща с Ценко Барев от списание "Бъдеще", на който бях три дни гост по време на Конференцията, която се състоя във Френското Национално Събрание от 1 - 3 юни 1989 година под патронажа на френският президент Франсоа Митеран.
     
      Аз говорих на тази конференция на 3 юни 1989 година.
     
      На горния въпрос, който ми зададе Георги Константинов, Аз отговорих, че има ...., НО за съжаление българина - някогашен пещерняк и алпинист - ПУМАТА - ми отказа с една бележка поставена на вратата му - ЧЕ НЕ МОГА ДА ОСТАНА ПРИ ТЯХ !
     
      След това се разхождах цяла нощ по улиците на Париж и някъде към 2 часа през ноща останах в една градина на една черква, където седях на една пейка до сутринта с един поляк, който прескочи след мен голямата ограда.
     
      През деня се срещнах с Ценко Барев, а след това имах среща с Димитър Пенчев и един Антон, който бяха изпратени от Другарят Димитър Боянджиев, който не пожела да се срещне с мен при пристигането ми в Париж. Тази среща стана на 1 юни 1989 година при един паметник на поезията, а след това двамата ме поканиха на едно кафе и направихме разговор при който открих, че в чантичката на Антон има един магнитофон.
     
      КАКВО ЛИ СА ЗАПИСВАЛИ ТЕЗИ ХОРА И ЗА КОГО СА ЗАПИСВАЛИ ?
     
      Същият този Антон ми поиска фотоапарата след като влязох в залата на конференцията, за да направел снимки. Там имаше може би четири свободни кадри.
     
      Същият този Антон ме излъга, че нямало възможност да промият фотолентата, защото имало цветна фотография ... "въ Париж на кура да ми се завъртиш" - по врачански ...
     
      ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТЕЗИ СНИМКИ ГИ НЯМА В МОЕТО ДОСИЕ, НО ТЕ МОЖЕ БИ ТРЯБВА ДА СТОЯТ В ПЪРВО ГЛАВНО УПРАВЛЕНИЕ НА МВР, ЗАЩОТО ДРУГАРЯТ БОЯДЖИЕВ СЕ БЕШЕ КАНДИДАТИРАЛ ОТ БСП ЗА МИНИСТЪР ПРЕСЕДАЛТЕЛ - ДА СИ ЕБЕМ ВРЕМЕНАТА И НЕГОВОТО ПОЛИТИЧЕСКО ПРЕСЛЕДВАНЕ И ЗАТВОР В СТАРА ЗАГОРА !
     
      Това е част от миналото, което се нарича българска емиграция .... !
     
      АКО НЯКОЙ МИСЛИ, ЧЕ Е БИЛО ЛЕКО, НЕКА ТРЪГНЕ НА ЗАПАД СЕГА Е ПО-ЛЕКО !
     
      .
      .
      .
     
      ИМА ОЩЕ ОТ ТЕЗИ ВРЕМЕНА, НО НЕ СЕГА !
     
      Стефан д-р Д Чолаков
     
      29 февруари 2008
      Враца
     
     

[НАЗАД] [НАЧАЛО] [ГОРЕ]