Стефан д-р Димитър Чолаков
Форум
Къде... от Швеция

Инж. Трайко Балотв – САГА ЗА МИНАЛО И НАСТОЯЩЕ

     Инж. Трайко Балотв – САГА ЗА МИНАЛО И НАСТОЯЩЕ
     
      Драги инженер Трайко Балков,
      Реших да ти посветя едно произведение и не зная кой как ще се оглежда в него ? Както казват някой от миналото разказа е много пластов ! Събрах електроните ти пощи, от както си започвал да общуваш с мен от няколко месеца. Разсъждавах доста и особено от последните няколко, когато забележих, че се подиграваш повече от колкото е нужно за бивш академически ориентировач. Да знаеш мислех доста и сега ще ти споделя обществено мислите си.
     
      Може би ще ме попиташ, защо го правя ли ? Отговорът е някой други да се учат да общуват и да внимават. Тя нашата е изпята, ти сам ми се подиграваш и се подиграваш на себе си, че си от поколението, което ще честваме 100 годишната от социалистическа революция !
     
      Имаш и много други тайни подигравки, който мога да ги приема и да ги преглътна в душата си, но трябва да ти кажа, че не са добри мислите ти към мен, а това означава, че нямаш уважение към себе си и си тръгнал по път, който самия ти се опитваш да киртикуваш и да събираш информация за нечии интереси.
     
      Няма да я бъде, както мислиш !
     
      Ето, защо реших да ти направя оня другия разрез на мисленето, който не съм ти го споменавал, за да не те обидя, като бивш спортист ориентировач, с който съм се състезавал и съм общувал, а сме си правили и хуморчета.
     
      ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ПОЛИТИЧЕСКАТА ПРОСТИТУЦИЯ, НАД КОЯТО ТИ СЕ НАДСМИВАШ И МИ СЕ ПОДИГРАВАШ ЩЕ ТИ ДАМ ОТГОВОР И ЗА НЕЯ …
     
     
      Нака да започна от момента, когато си ми написал миналата година едно послание и правиш с мен контакт по Интернет. На първо време съм се зарадвал, че ще си пишем след близо 15 години, когато прекъснахме писмените си контакти. Лоши времена бяха тогава, нямаш време за писане на хартиени писма, за да общуваш с колегата си. Разбирах те, че имаш да работиш с велосипедите и да се мъчиш да оцелееш в новото време, защото место за инжинери вече няма. Лоши времена са били и ти вярвам, но не съм бил Аз виновния за новото…. ВПРОЧЕМ ЗНАЕШ ЛИ, АЗ ИМАМ ВИНА ЗА ТАЗИ НОВА ДЕМОКРАЦИЯ ЗА КОЯТО СЪМ СЕ БОРИЛ, С МОЙТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ЗАТВОРИ ОТ МИНАЛОТО …. Приемам си грешката и много-кратно съм писал по тези въпроси, че Аз може да съм бил един от малкото политически безработни в България, на който не са давали работа и съм едвам оцелял, защото майка ми ме е родила и тям ме е кърмила … Никой не може да разбере това, че много се е изсиквало да се съхраня, тогава когато другите имаха и бяха задоволени.
     
      СЕГА БЕЗРАБОТНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ СА СЪС СТОТИЦИ ХИЛЯДИ И СИ МЪЛЧАТ И ТИ СЪЩО, МОЖЕ БИ НЕ ВИ ХАРЕСВА ЗАТВОРА КАТО ФОРМА ЗА ПРЕВЪЗПИТАНИЕ НА ЛИЧНОСТТА ?
     
      Аз съм се правил на обществена маймуна да мисля за България отивайки в политическия затвор, а създаването на втория затвор е едно интересно явление за обсъждане, но ти няма да имаш тази възможност да ме се подиграваш, защото вече си се изчерпил. Нека да не говорим за третия процес и изгонването ми от България и онова подиграване, което ми правиш като шведски гражданин от яслите на шведският народ или Шведския кралски двор.
     
     
      Пак пи пишувам, когато ми написа посланието си по Интернет след 15 години се зарадвах и Аз, че се сещаш за мен и така с Интернета е много по-лесно да си общуваме, но твоето общуване ми съдава и тъга, за да се върна отново с гняв назад в миналото и да се замисля обществено върху нашето общо минало. Това минало общуване ще е за всички пример за доста някой наши ориентировачи, който ще мога да се огледат в САГАТА, която сега ще ти създам. Предполагам, че и други Българи ще имат възможност да разгледат неща, а и някой да се огледат, както на тебе ти е писано да се огледаш сега …
     
      Повечето от иронията дето ми я пусна в електронната поща съм я преживял от други хора и това, което ми пишеш не ме е наранило нито ме е накарало да ти отговарям с тона, който използвам да се подигравам във форумите. Онези са други, Ти си все пак лице, което познавам и сме общували десетилетия.
     
      Ти си се впечатлил от тези форумни изяви и си решил да споделиш нещо с мен. Приех го, отначало иронично и безразлично, но Ти не си помислил за някой други неща, че подхождаш по начина, с който подхождаш към мен въпреки, че правиш всевъзможни акробатически номера на ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕМЕТАЧ ставаш и друг преметач при който падаш на гърба си в туш ! Във Враца се срещнах с един подобен акробат, който е служил на първо главно управление. Акробат, не като тебе гълъб преметач !
     
      Разбрах от теб, че четеш нещата ми по Интернет и какво от това, че ги четеш, като не може да ги разбереш или се правиш на наивник и желаеш да ме промениш с иронията си ?
     
      Сега разбрах от писанията Ти, че си имаш православна религия. Тука ни е разликата с теб, защото Аз съм станал протестантин в Швеция, но ти няма да може да го разбереш това, а и няма да ти обяснявам другите неща, защото ще трябва да те образовам. Такъв учен като тебе не се нуждае за ограмотяване. Ти си знаеш много повече особено в посланието дето си ми пуснал питайки, ме защо ли ти пращам тези филмчета за юдейте и фашистите ?
     
      Аз ти отговори, за да те проучавм и ти си се хванал на моето мислене. Аз и други филмчета съм ти пускал и то е било за музика да слушаш, с което ти казвах по-добре слушай музика. Последотото клипче, което открих на Адриано Челентано и Клаудия Маори е достатъчно впечатлително и виртуозно, за да се замислиш в тяхната артитничност с което ти казвам – НЕ МЕ ТЪРСИ ПОВЕЧЕ ДА ТИ ОТГОВАРЯМ, УЧИ СЕ НА ИЗКУСТВО. АЗ СЪМ НА ДРУГИЯ КОЛОВОЗ, КОЙТО СЕГА ТИ ПИША, ЗА ДА НЕ ТИ ПИША ПОВЕЧ …
     
      Това дали ще си изтриеш фистулата с нечия бюлетина, с която ми пишеш също не ме впечатлява, защото Аз съм си трил заднико с образа на Тодор Живков и други държавни мъже – ВКЛЮЧИТЕЛНО И С МОЯ СНИМКА ОТ ВЕСТНИКА, за да се унижа първо себе си, а след това другите !
     
      Това ти го написвам, за да знаеш, че няма да те просвещавам от коя партия съм и коя ще агитирам, за да се подготвиш и да си изтриеш фистулата с моето име и тази на партията, която ще защитавам.
      [img]http://www.stefan-tcholakov.eu/pic/5835.JPG[/img]
     
     
     
     
      ВСЕ ПАК ДА ТИ НАПИША, ЧЕ АНТОН СИРАКОВ ОТ БИВШАТА „АТАКА” НА КОЯТО БЕШЕ ЗАМЕСТНИК НА ДРУГАРЯТ СИСЕРОВ ИМА НЕ САМО ИНФОРМАЦИЯ И ДАР СЛОВО ДА СЕ ИЗКАЗВА В ТЕЛЕВИЗИЯТА, НО И ЕДНО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КАЧЕСТВО ДА БЪДЕ ЧЕСТЕН СПРЯМО СЕ БЕ СИ И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД – АЗ ТОЗИ ЧОВЕК УВАЖАВАМ И МОГА ДА СЕ НАРЕДЯ ДО НЕГО, А АКО ТОЙ ИЗМЕНИ НА БЪЛГАРИСКИЯТ НАРОД ЩЕ СЕ ДРЪПНА В СТРНАНИ, НО ВЯРВАМ, ЧЕ НЯМА ДА ГО НАПРАВИ ТОЗИ ПРЕДАТЕЛСКИ ЖЕСТ, КОЙТО НАПРАВИ ВОЛЕН СИДЕРОВ …. НАЛИ ТОЙ НЕЩО БЕШЕ ПИСАЛ ЗА ЮДЕЙТЕ ….
     
      Това ти мислене има също две направления и ти си започнал да се итересуваш много по-отдавна за това от кой съм сега, затова ти препечатвам посланията да се огледаш и да се ослушаш, и ако не идва влак да преминеш. С това ти послание няма да ме накараш да се спра да се канидатирам в изборите – ДОРИ САМ ДА СЪМ ПАК ЩЕ СЕ БУТАМ, КАТО ШОПА !
     
      Все пак да ти благодаря на общесвената подкрепа, която ще ми направиш с настоящето обществено послание, което ще пусна – БОЛИ МЕ КУРО, Аз съм от комунистически инкубатор, какъвто си бил и ти, но имаме доста разлика между нас и ще ти я обясня след като си изчетеш посланията дето съм ти събрал, за да си осмислиш някой неща, който ти ги обяснявам обществено.
     
      Твоето обществено нападанеи срещу мен, защо пиша срещу юдейските комунистически престъпници няма да ме промени, защото историчеки е понятно какво са направили те за България. Ти, ако не си чел и не желаеш да четеш и да се образоваш, а същевремено да ми играше обратен гард по въпроса и да ме блъскаш с писмовните си удари, е най-малко непочтено. С това желая да ти кажа, че ти си част от юдейските копилета или СИ масонско копиле или си от „народната милиция”, като си ми написал на мен.
     
      Виждам те, че си изучил и факта, че съм селянин по рождение. Не съм селянин, Аз съм колибарин от Еленския балкан по едната линия, а по другата съм колибарин от Царева Ливада – Дряновско и Севлиевсият балкан. Това ме е карало да съм горд човек от балкана, защото има една народна мъдрост – ПОЛЕТО РАЖДА ТИКВИ, БАЛКАНА РАЖДА БЪЛГАРИ ! Някой може да се засегне от това, което съм написал, но всеки има право да мисли и да се бунтува !
     
      ЗНАЕШ ЛИ ДРАГИ ИНЖИНЕРЕ, ЧЕ АЗ СЪМ НАПИСАЛ ЕДНО ПРОИЗВЕДЕНИЕ НА
      9 НОМЕВРИ 1999 ГОДИНА, КОГАТО ШВЕДСКИЯ КРАЛ КАРАЛ 16 ГУСТАВ ПРИСТИГНА В БЪЛГАРИЯ И ТОГАВА ГО ПОМОЛИХ ДА ПОЗДРАВИ МОЯТА МАЙКА ЗА РОЖДЕНИЯ И ДЕН, ЧРЕЗ БЪЛГАРСКИЯТ ПРИЗЕДЕНТ, КАТО МУ ОБЯСНЯВАМ НА МОЯТ ПРИЯТЕЛ КРАЛЯ НА ШВЕЦИЯ, ЧЕ НИЕ ДВАМАТА С НЕГО СМЕ ЦИГАНИ ОТ ЕЛЕНСКИЯ БАЛКАН, КАТО МУ РАЗВИВАМ ТАЗИ ТЕОРИЯ ЗА СВОБОДАТА, КАК НЕГОВИЯ ДЯДО Е ТРЪГНАЛ КАТО БОГОМИЛИИ НА ЗАПАД.
     
      Вечерта пуснах това произведение на следващият ден получих отговора от ШВЕДСКИЯ интернетния клуб, където има цигани, за да ми обяснят, че нещо съм написал за циганите. Шведският циганин, който сам ми е казал, че циганин ми предаде без да си иска отговора на ДЪРЖАВНАТА ПОЛИЦИЯ, и Аз прецених, че моето присъствие не е достатъчно приемливо, за да не се срещам повече с него и други, за да няма провокации от някоя страна.
     
      С това желая да ти кажа и на теб, че Аз съм циганин, не само селянин и колибарин !
     
      За цар Симеон също нещо ме бъркаш и не зная какво си чел, за да не можеш да разберш след като си толкова изучил за инжинерин !? Питаш ме, защо съм срещу този престъпник и цялата бивша комунистическа кохорта от към царската страна, която се върти около него Другите престъпници дето се намъкнаха в другите партии и ПОДКРЕПА НА КОЯТО СИ БИЛ И ТИ ЧЛЕН-ХУЙ, дето се създадоха е, за да се ограби България и Българският народ.
     
      Ти драги инженере Трайко Балтов ми прескачаш „Уйьо” / АЗ СЪМ СЕ ДОУЧВАЛ В ЗАТВОРА И ОТ ТАМ ЕЗИКЪТ МИ Е СТАНАЛ НА РАШ ПИЛА, КАКТО КАЗВАШЕ ОТ ПЛОВДИВ „ЧИНАТА”, НАШ КОЛЕГА СПОРТИСТ ДОРИ ДА НЕ БЕШЕ АКАДЕМИЧЕСКИ АРТИСТ КАТО НАС, НО В НЕГО ИМАШЕ ХУМОР ПОНЕ ДА СЕ БЪЗИКАМЕ ПО-ЧЕСТНО … С ЛИЗАЧО / и ми се сърдиш и ме плюваш мен дето не съм направил нищо лошо на България, а съм получил удари от комунистическото НИ минало. Нещо си сбъркал с адресанта, на който пише подигравателни писма. Било е много отдавна, когато сме се подигравали между нас си за грешките при състезателното ориентиране или някой други пичи масали около нашето академическо общуване.
     
      Нека ти благодаря и за мисълта, която си ми написал в последното си послание до мен, където цитираш следното – „Незнам , къде са ми разправяли, че който не може да оправи себе си оправя държавата. Да ме прости Бог и ти естествено, но в твоите хули срещу Цар, НАТО, юдеи помирисвам милиционерска намеса»
     
      ЩЕ СЕ ОПИТАМ ДА ТИ НАПРАВЯ РАЗБОР НА ТОВА ТИ МИСЛЕНЕ, КОЙ ОТ КОЙ Е И ОТ КОЯ СТРАНА НА РЕКАТА СТОЙ И ГЛЕДА, КАК СЕ ВЛАЧАТ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ТРУПОВЕ ….
     
      В последния си пасаж от писмото желаеш нещо ДА ТИ ОБЯСНЯВАМ В БЪДЕЩЕ ВРЕМЕ, и да те цитирам, – «Така , че информирай ме своевременно за бъдещите ти планове.»
     
      СЕГА ДРАГИ ИНЖЕНЕРЕ ТРАЙКО БАЛТОВ ДА ТЕ ИНФОРМИРАМ СЪС СЛЕДНОТО, КОЕТО БИ ТРЯБВАЛО ДА ГО ЗНАЕШ, НО ЩЕ ТИ ГО ПРИПОМНЯ СЛЕД СЪБРАНИТЕ ТВОЙ ПОСЛАНИЯ ДО МЕН, КОЙТО ГИ ЦИТИРАМ ОБЩЕСТВЕНО. АЗ ЗА БЪДЕЩЕТО НЕ ГОВОРЯ И НЕ ПРАВЯ ПЕТ ИЛИ ДВАДЕСЕТ ГОДИШНИ ПЛАНОВЕ ПО БКП-КПСС ПАРТИИ, КАКТО СЕ ПРАВЕХА В БЪЛГАРИЯ !
      --
      ПРОДЪЛЖАВА - 2
      --
     
      От друга страна в моята практика на политическа маймуна, Аз не съм правил изявления, какво ще правя ЗА БЪДЕЩЕТО и ти много добре го знаеш и затова сега ще те върна в миналото, за да ти ги припомня някой неща и да отворя душата ти за размисли и не само на теб. Ако се върнеш на моят отговор, който съм ти дал в предпоследното си писмо там ти казвам следното – «По-добре Е-беше да си бяхме останали в комунистическата кошара, за да не чувстваме нищо и да си одим по височините на "Хайл-Ла-Ри-Пип-ни Гоу" !»
     
      СЛЕДВА ВТОРАТА ЧАСТ !
      --
      ПРОДЪЛЖАВА - 2
      --
      lördag 21 februari 2009 18.54
      Драгий ми ЧОЛАКОВ,
      Случайно попаднах на част от твоите писания "жаби", и още по случайно разбрах, че си селянин и имаш ниви и ливади. Селския манталитет от раждане до гроб. Това ли те кара да ставаш министър и попържаш Царя. Аз от тоста време гласувам по един странен начин- ще го споделя само с тебе и ... тези, които четат тайните кореспонденции естествено. Бърша си гъза с всички бюлетини, а след това признание надявам се да имам и почетен караул в това ми благородно занятие. Има и още един проблем - ако ще ставаш депутатин не бих си посволил такава гавра с името ти(( Така , че информирай ме своевременно за бъдещите ти планове. Незнам , къде са ми разправяли ,че който не може да оправи себе си оправя държавата. Да ме прости Бог и ти естествено , но в твоите хули срещу Цар, НАТО, юдеи помирисвам милиционерска намеса. Неведоми са пътищата Господни, сигурно се заблуждавам. Бъди жив, здрав и курав!
      Бог да те благослови! Твой: Т. Балтов
      С БОГА , ЦАРЯ И ОТЕЧЕСТВОТО1
      -
      -
      Re: FILM - 14.02.2009 SVERIGE
      lördag 14 februari 2009 14.01
      Från: "Traiko Baltov" < univer_baltov@abv.bg >
     
      Till: stivntcholi_ol@yahoo.se
      До шведския гражданин Стефан Д-р Димитров Чолаков
      Не оригинално отворено писмо
      Драгий ми господине - другарю Чолаков,
      Аз съм българче , источно православно и кво са направили юдейци , корейци, комунисти, империалисти- всичко това минава прред мен пречупено през призмата на неокомунизката пропаганда и затова вместо да се вживявам ми е през чучурката. Зора ми е да оцелея и както се казва в една древнокитайска поговорка да стоя достатъчно дълго на брега на реката, за да видя как преминават труповете на враговете не моите на Отечеството ми , което с тяхна помощ ще приключи със съществуването на твоята стогодишнина великата за изродите 1944. На мен вероизповеданието не ми позволява да съм партиец , а за теб .. да типрипомня думите на един твой земляк в България 300 партии са създадени от КГБ и три от ГРУ, други няма, ти от кои си
      Бъди жив и здрав да празнуваш 100 години народна власт
      --
      Re: SV: FILM - SVT - 12.02.2009 SVERIGE
      lördag 14 februari 2009 09.09
      Från: "Traiko Baltov" < univer_baltov@abv.bg >
      Till: stivntcholi_ol@yahoo.se
      Драги ми Чолаков, получих и изгледах и двата филма и както се досещаш не разбрах нищо или по точно разбрах два варианта :
      1. Писмото е писано от теб и ме занимаваш с неща, които не ме вълнуват - за истинския брой на еврейските и католическите жертви на Хитлер. Отговорът ти е задължителен.
      2. По повод моите занимания и слушане на стари немски химнове, някой ? ме агитира. И както се пееше в песента да бъдем други вече късно е, моят мозък е достатъчно промит от четене на наръчника на агитатора , така че при този вариант, отговор не е задължителен.
      Бъди щастлив и Бог да ти помага , а с партията и слугите и си избърши гъзъ така, както тя и те правят с нас.
      Твой : Т. Балтов
      --
      --
      [Inget ämne]
      torsdag 15 januari 2009 20.00
      Från: "Traiko Baltov" < univer_baltov@abv.bg >
      Till: tcholi_boli@yahoo.se
      Kopia: stivntcholi_ol@yahoo.se
     
      Драги ми Чолаков,
      и аз не знаех как се отваря , новобранец съм , но като по тъп съм и по упорит ... и го отворих...файла е музикален съпровод към борбата ни за свобода и демокрация... ти си по музикален ще откриеш връзката.
      ОТВАРЯНЕТО СТАВА: Най долу има квадратче пред файла , слагаш чавка, файла се казва She_stane.mp3 до него пише изтегли, кликваш, отваря се прозорец, кликваш на Open, файла започва да се изтегля от едно кълбо за 4,5 секунди и тръгва сам. Успех и бъди щастлив!
      --
      --
      Inget ämne]
      torsdag 15 januari 2009 08.49
      Kopia: stivntcholi_ol@yahoo.se
      Драги ми СТЕФАН Д-Р ДИМИТРОВ ЧОЛАКОВ,
      Къде се изгуби приятелю, аз помислих, че нямаш парно и си се прибрал на топло не без помощта на Партията и народа. Теб биха ли те, че се възмущаваш ? Не знаеш ли, че от бой се поумнява, стига да не се попрекали, както е станало с останките на българския народ,. пребиващи все още по нашите земи.
      Що се отнася за боя пред погледа на Царя -Освободител, той се проведе по сценарий и режисура изготвени не без помощта на внуците на тези, които ликвидираха него и наследниците му .
      Бъди ми жив и здрав! Свободата и демокрацията идват. ... Следва файл
      --
      [Inget ämne]
      torsdag 25 december 2008 10.08
      Från: "Traiko Baltov" < univer_baltov@abv.bg >
      Till: tcholi_boli@yahoo.se
      Kopia: stivntcholi_ol@yahoo.se
      Драги ми Чолаков, Честито Рождество Христово!
      ..... И извън празничната еуфория, за някои по гладна за други по приядна искам да те попитам:
      _ комбина с хакерите ли играеш?
      _ и колко вируса ми набутахте, докато ти четох щуротите?
      Бъди щастлив и Бог да те благослови!
      ПП Защо се титулуваш Дядо Чоли ?
      Твой батко Трайчо
      --
      Коледа, Нова година и свободата на робите
      onsdag 24 december 2008 13.47
      Från: "Traiko Baltov" < univer_baltov@abv.bg >
      Till: stivntcholi_ol@yahoo.se
      Kopia: tcholi_boli@yahoo.se
     
      Драги ми Чочо Чоли радвам се, че си ме сложил в графата на поздравените от теб за Коледа, Нова година Мери Крисманс, Санта Клаус Дед Морос и так дали и так дали...
      Бог да те благослови за радост, любов, пари, акъл / ако имаш повече ,дай на ближния І_ и борбата ти за свободата на комуниските роби Ітук ще се опитам да прикача един файл_ за свободата на робите/
      Бъди щастлив и живей в мир и с Гоце, Станишев, Петков и останалите мискини с любов
      --
      Джордж Оруел
      torsdag 11 december 2008 08.58
      Från: "Traiko Baltov" < univer_baltov@abv.bg >
      Till: STIVNTCHOLI_OL@YAHOO.SE
     
      СВОБОДАТА Е РОБСТВО - ВТОРИ ЗАКОН НА КОМУНИЗМА
      --
      [Inget ämne]
      söndag 9 november 2008 08.08
      Från: "Traiko Baltov" < univer_baltov@abv.bg >
      Till: tcholi_boli@yahoo.se
     
      Мьйна здрасти, Защо не се обаждаш, да не си станал кралски съветник радвам се ако е така.Аз съм в десятката на Държавното първенство по коло ориентиране, участвуваха 9 души в група 60 +
      Хито епърви каза да ти се _ похвали , Матейката е втори. В един вестник четох , че си бил пенсионер, отново се радвам. Чао и бъди щастлив.
      --
      --
      Демократичния интернет
      torsdag 11 december 2008 08.39
      Från: "Traiko Baltov" < univer_baltov@abv.bg >
      Till: tcholi_boli@yahoo.se
      Kopia: kung_choli@yahoo.se
      Приятелче аз съм новобранец в компютърната техника, но от това което знам се досещам, че някой много демократично се ебава с твоите послания и затова не мога да прочета всичко, но бъди щастлив спомощта на Бога, партита и народа. Ако искаш да ми помогнеш за бъдещите много честни и демократични избори включи се в моята инициатива
      БЪДИ ЩАСТЛИВ И СИ ИЗБЪРШИ ГЪЗА С ИЗБОРНАТА БЮЛЕТИНА
      --
      SV: Българската свобода и демокрация-STEFAN D-R D TCHOLAKOV
      onsdag 10 december 2008 17.08
      Från: "STEFANO D-R DE TCHOLAK" < tcholi_boli@yahoo.se >
      Till: "Traiko Baltov" < univer_baltov@abv.bg >
      Kopia: STIVNTCHOLI_OL@YAHOO.SE , STEFAN_TCHOLAKOV@YAHOO.DE, STIVNTCHOLI@YAHOO.COM
      Meddelandet innehåller bilagor
      DSCF0430.JPG (126KB), DSCF0441.JPG (127KB), DSCF0477.JPG (273KB), DSCF0476.JPG (255KB), DSCF0470.JPG (131KB), DSCF0478.JPG (124KB)
      SV: Българската свобода и демокрация-STEFAN D-R D TCHOLAKOV
     
      ДРАГИ ТРАЙКО БАЛТОВ,
      ЖИВ ЗДРАВ И КУР-АВ ПО СТУДЕНТСКИТЕ ПРАЗНИЦИ И ДНЕС 10 ДЕКЕМВРИ 2008. ДАДОХ ТИ ЗНАК, ЧЕ ДА СЕ СРЕШНЕМ В ПЛОВДИВЪ, НО ТИ НЕ РАЧИ ДА МИ ОТГОВОРИШ И СЕ РАЗМИНАХМЕ. АЗ БЯХ В ПЛОВДИВ ПРЕДИ ДВЕ НЕДЕЛИ.
      СЕГА СЪМ СИ ВЪВ ВРАЦА И Я КЪДРЯ НЯКЪ СИ !
      ПРАЩАМ ТИ МАЛКО СНИМКИ, ЧЕ ДА ВИДИШ КАКВО Я ВЪРША, А ИНАЧЕ ИМА И ЕДНА СТАТИЯ ПУСНАТА ОТ 6 ДЕКЕМВРИ 2008 И НЕЯ МОЖЕ ДА Я ЧЕТЕШ ТУК ...
      http://e-vestnik.bg/5173
     
      НАТИСНИ ТУК-http://e-vestnik.bg/5173
     
      -
      СЛЕД ТОВА СЛЕДВАТ И ДРУГИ КЛИПЧЕТА ДА ГИ ГЛЕДАШ И ДА СЕ ВЕСЕЛИШ !
      -
      http://video.google.com/videoplay?docid=5520303089881336164&hl=en
      -
     
     
НАТИСНИ ТУК-http://video.google.com/videoplay?docid=5520303089881336164&hl=en
     
      -
      http://video.google.com/videoplay?docid=5104408755676645298&hl=en
      -
     
     
НАТИСНИ ТУК-http://video.google.com/videoplay?docid=5104408755676645298&hl=en
     
      -
     
      ПРИЯТНИ ЗАНИМАНИЯ !
      -
      СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
      -
      http://www.stefan-tcholakov.eu/
      -
      STIVNTCHOLI_OL@YAHOO.SE
      -
      ВРАЦА
      --
      Den ons 2008-12-10 skrev Traiko Baltov < univer_baltov@abv.bg >:
      Från: Traiko Baltov < univer_baltov@abv.bg >
      Ämne: Българската свобода и демокрация
      Till: kung_choli@yahoo.se
      Kopia: tcholi_boli@yahoo.se
      Datum: onsdag 10 december 2008 14.49
     
      Приятелче къде се изгуби, или някой нарочно те губил Обади се за да разбера "тайната " на интернет кореспонденцията. Чао Бъди щастлив и Бог да ти помага.
     
     
      PRODALJAVA - 3
      --
      Всеобхватните мир и любов дарявани от партията и верните и синове
      lördag 15 november 2008 07.45
      Från: "Traiko Baltov" < univer_baltov@abv.bg >
     
      Till: tcholi_boli@yahoo.se
      Копеле / г_н Стефан д_р Димитров Чолаков / `бъзикам се.
      Аз съм новобранец в тая техника и си търся канарчета за раздумка . Ти си малко проскубано , но до 2044 / след сто години комунистка свобода и проскубани и непроскубани всички ще бъдем изплюскани от верните на партията народни синове, а Отечеството ни ще приключи курса. Тогава ще стане ясно посланието в надгробната плоча /тн герб/ НРБългария 681_ 1944. До тогава бъди щастлив и обичай гъза на емилия масларова.
      Чао
      Скайпа ми е като еІмейла
      --
      --
      ъ свобода и демокрация за нормалните, ненормалните и лудите Обичайте Масларова истински
      torsdag 13 november 2008 07.53
      Från: "Traiko Baltov" < univer_baltov@abv.bg >
      Till: tcholi_boli@yahoo.se
      Здравей Чолаков,
      Ти и в лудница ли си бил ? Изглеждаше ми почти нормален, само с една забележка, която вече сигурно се разбрал № десиденти, умни , безумни, тъпи, богати, перверзни, демократи, комунисти, империалисти и тн и тн не се раждат, а се назначават от ПАРТИЯТА И НАРОДА. Може би заради тази твойа грешка или пропуск в въ възпитанието ти са те лекували. Дай Боже да са те изликували те да си назначен вече за изликуван
      Твой демократ _ назначен от партията и народа
      --
      Осъществяване връзка с бивш, настоящ и бъдещ кандидат народен представител
      fredag 24 oktober 2008 19.55
      Från: "Traiko Baltov" < univer_baltov@abv.bg >
      Till: tcholi_boli@yahoo.se
      Къде бръкна в тоя компютер само теб срещам, що не отговаряш като ти пиша
      Бъди жив и здрав и корав демократ
      Обичай ПАРТИЯТА и народа
      --
     
      ПРОДЪЛЖАВА - 3
      --
      [img]http://www.stefan-tcholakov.eu/pic/6747.JPG[/img]
     
     
     
     
     
      ДРАГИ инж. ТРАЙКО БАЛТОВ,
      ЕТО КАКВО СЪМ ЗАПИСАЛ В СВОЯТ ДНЕВНИК НА 23 МАРТ И 26 МАРТ 1985 Г.
     
      23 март 1985 – Занимавах се с групата от Шумен. Пристигна Трайчо Балтов след което отидохме до Боровец срещнахме с Марцинката пихме на бара в «Бор»
      26 март 1985 – Нищо особено за деня. Среща с Трайчо Балтов на Боровец. Карахме ски на Маркуджиците и х. „Мусала”. Върна ми книгата. Пихме по бира и се разделихме. Пожелахме си до нови срещи. Вечерта се прибрах в Говедарци по късно.
     
      Виждаш ли драги инж. Трайчо Балтов, че имам добри спомени на хартия. Имам и добри цветни снимки от онова време и съм те смятал за добър човек. Приказвали сме си, спортували сме, общува ли сме и сме си ходили на гости. Поне така е в този случай. Ти си ми дошъл на гости в село Говедарци да ме видиш. Аз съм се зарадвал на тази среща и книга съм ти дал да четеш. Възможно и сме си сигурно за много работи в спорта и кой ли знае какво има тайно записано извън този мой дневник.
     
      След това сме били пак заедно на ски пистите и хубаво е било и добър спомен имам, въпреки, че вътрешно в душата си имам нещо за питане, което не съм те питал няколко десетилетие, но сега ще Ти върна лентата на «Милиционеро социализмо», за която ти ми хвърляш в душата кал дали пък не съм от тях ?
     
      Времената се търкулнаха и Аз започнах да си мисля за старите случки, каквато е и историята по това време от работата ми като ски учител в село Говедарци с моята приятелка, която се сприятеляваше с мен, охладняваше и отново си играхме тази хубава игричка, докато тя не получи направеление, че общуване със политическия престъпник Стефан Димитров Николов Чолаков – 4953 не е за предпочитане и трябва да се прибере при «нашите» ! Тя беше от нашите, а Аз бях от татък …. Седейки и гледайки нещо което се движи по реката. Дали обече не бях част от това движение по водата, но съм плувал…
     
      От този период имам и едно друго усещане с учениците ми при, който един другар беше курсит при мен, а след това го видях в онази група на «нашите» от бързото реагиране. Учеха ги на спорт, издържливост и след няколко време двама загинаха от тях при едно лавинно преминаване зад оня рид »Калбура» в ДОЛИНАТА от татък „Мальовица” към хижа «Седемте езера»
     
      След време разбрах, че и другарят зам. Председател на БТС Борис Маринов ме търсил с ДС да ме открият къде съм, че да не би – НЕЩО ПРЕДИ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНТВО ПО ЗИМНО ОРИЕНТИРАНЕ, КОЕТО СЕ ПРОВЕЖДАШЕ В РОДОПИТЕ ДА НЕ СЪМ БИЛ ТАМ ….
     
      РАЗБРАХ, ЧЕ ТЕ СМЕНЯВАЛИ ИМЕНАТА НА ТУРЦИТЕ, А АЗ СЪМ БИЛ В ЗАТВОРА С ПОМАЦИТЕ ОТ РОДОПИТЕ ОТ ПРЕДНОТО СМЕНЯВАНЕ НА ИМЕНАТА В 1972 ГОДИНА …
     
      При провеждането на самото Световно Първенство в 1986 година бях отново следен и верятно някой се беше залепил за мен да си общуваме и пътуваме заедно, КАТО е бдял над мен да не разговарям свободно с чуждите състезатели. Аз ги уважавам тези неща, но не съм знаел, а не съм бил решил какво да правя !
     
      БТС КОПИЛЕТА МЕ ГОНЕХА ДА НЕ СНИМАМ НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕСТВО !
     
      Сега след време да те попитам дали си бил с мен открит човек ?
     
      Знаеш ли, защо ти пишувам тези неща ?
     
      Ти влизаш и в един друг разказ от моят затворнически период от 1982 година, когато за новата година си ми изпратил една картичка с Хрито Ботево послание – ДРУЖИНА ТРЪГВА ОТИВА, ПЪТЯТ Е СТРАШЕН, НО СЛАВЕН …..
     
      Не съм те питал за тази картичка никога, но сега ще те попитам – ВИКАХА ЛИ ТЕ ДА ДАДЕШ ОБЯСНЕНИЕ ЗА КОНТАКТИТЕ СИ С ПОЛИТИЧЕСКИЯ ПРЕСТЪПНИК СТЕФАН ДИМИТРОВ НИКОЛОВ ЧОЛАКОВ – 4953 …. ?
     
      Аз съм бил горд с тази картичка, която съм получил в затвора Стара Загора и хората около мен са ме разпитвали за теб. Аз хубави неща съм говорил за колегата си спортист и нищо друго. Твърде възможно е от онези времена да се пазят някой доноси за вътрешна употреба на политическия затвор, който се пазят в Главно Управление на Затворите – АРХИВИТЕ СА ЖИВИ ЗА НЯКОЙ ДА ГИ ИЗПОЛЗВАТ, НО НА ТАКИВА КАТО МЕН НЕ СА МИ НУЖНИ …. ! АЗ ИМАМ СВОЙ СОБСТВЕН ПРОЧИТ, КАТО ТОЗИ ДЕТО ТИ ПРАВЯ СЕГА.
     
      В моята душа и преживяване имам и един друг спомен, но сега не мога точно да ти го възпроиведа дали е бил преди затвора или след затвора ми от 1981 -82 година. При едно състезание, кето ми е трудно да си спомня иначе ще се сетя и за годината, някой от твойте Пловдивски приятели съотбрници се бъзикнаха с мен, че НА ВИДИШ ЛИ ТИ ПИШЕШ НА ТОДОР ЖИВКОВ ПИСМА, НО ОТГОВОР НЯМАШ, А ТРАЙЧО БАЛТОВ МУ ПИСА И НА НЕГО МУ ОТГОВИ И АПРАТАМЕНТ ПОЛУЧИ, А И РАБОТА …
     
      Драги инж. Трайчо Балтов, Аз помня все още и затова Ти върнах лентата от това време. Възможно е да си праведен и да не са те хлъзнали да СЛУЖИШ на «нашите», но да знаеш Аз съм бил и с резерви особено като получих картичката, защото Ти е трябвало да знаеш
      На кого пращаш картичка в политическия затвор.
     
      Твойте размисли сега те правят разконспируем в някой отношение. Виждаш ли ние сме били приятели с теб по състезанията и планите със ските и сме си общували, но Аз не съм те ползвал за нищо, защото не съм желаел да страдаш !
     
      Говорил съм си с тебе открито и свободно, не съм се страхувал от теб, така както не съм се страхувал и други хора. И сега ще разбереш и другата истина и предположение в много неща от вътрешния ми душевен мир в общуването с хората.
     
      Когато се въртях в есента след ноември 1988 година да правя движение и разпространявах оня документ за «Партията на зелената маса» , Аз минах и през Пловдива града и в един момен ти бях НЕКАНЕН гост, но тъй като някога си ходехме на гости, па и сме се канили, ето Аз съм ти станал гостинен на улица Скопие се казваше твоят апартамент. Номера не съм го помнил, а сега го нямам на хартия, НО …… ЗА НО-ТО ЩЕ ТИ ОБЯСНЯ СЛЕД МАЛКО.
     
      Тогава тайно пристигнах от разходка в Асеновград – СТАНИ МАКА и ти ме прие бях ти гостенин, бъбрихме си глупости дето не си ги спомням, но помня много добре, че говорихме за «Партията на зелената маса», за която съм тръгнал да се бъзикам според прочетения тескт дето направихме. Тогава ти ми каза : МАЙНА ДА НЕ МИ ДОКАРАШ НАШИТЕ ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ !
     
      Не бе Трайчо, няма да ти ги докарам, Аз не те моля да ми ставаш от партията, ние така си говорим с много дето съм им бил гостенин… просто си говорим пичи масали !
     
      ДА ТЕ ИНФОРМИРАМ, ЧЕ ТВОЕТО ИМЕ НА СЪМ ГО ПРЕДАЛ НА ГЛАВНО СЛЕДСТВЕНО УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ – СОФИЯ, ЧЕ СЪМ ТЕ АГИТИРАЛ, ЗА ДА УЧАСТВАШ В «ПАРТИЯТА НА ЗЕЛЕНАТА МАСА»
     
      МОЖЕ БИ Е БИЛО МОЯ ГРЕШКА, СЕГА ДА СИ АКТИВЕН БОРЕЦ !
     
      Сега ти ми пишуваш интересни работи, който са съпоставям и за размисли и сра-в-нения !
     
      Усещаш ли къде пристигнахме ?
     
      Един наш общ приятел без да си иска ми подхвърли нещо по този въпрос, че е питан за онези години и той е казал, че съм национален състезател бил и не вярва да съм предател и толкова от разговорът му ! Това е достатъчно от изповедта дето е направил да го смятам за честен спрямо мен. Поне не е хвълил някоя съчка да разпалва огъня !
     
      АЗ МАЙНА НАЛИ ТИ ОТГОВОРИ ПРЕЗ ОКТОМВРИ 2008 ГОДИНА, ЧЕ МОГА ДА МИНА ПРИ ТЕБ ПРЕЗ МЕСЕЦ НОЕМВРИ, ЗА ДА СЕ ВИДИМ НА МЕСТО. ТОГАВА ЩЯХ ДА ТИ ВЪРНА ЛЕНТАТА ПО-ИНТЕЛИГЕНТНО, ЗА ДА ТЕ ПОПИТАМ ЗА ГОРНОТО ДЕТО ТИ НАПИСАХ.
     
      Ти драги инж. Трайко Балтов не ми отговори на поканата, че ще ме приемеш да се видим и да пием по едно питие, както сме правили на Боровец, а не сме се виждали вече 20 години, а сме си писали някъде през 1992 – 1994 година и имам писмата ти тука, но няма да ти ГИ ВАДЯ, за да правя разбор на тях, нито ще си правя разбор на мойте отговори, защото и тях ги пазя.
     
      Тука в Швеция не се ходи на гости, ако не си канен и поради това не се реших да ти направя за един час в разказ за моят живот в Ивеция, за който може би се интересуваш тайно по Интернет ! На практика е така както си писал, а в действителност нямаш желание да ме срещнеш …. Лошави мисли хортувам драги инж. Трайко – Трайчо Балтов !
     
      СЕГА ДА ТИ НАПИША НЕЩО ТАЙНО ОТ СЛЕДСТВЕНИТЕ ПРОТОКОЛИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ЗА ТРИТЕ ПРОЦЕСИ ДЕТО СА ВОДЕНИ СРЕЩУ МЕН МЕЖДУ 1991 – 1989 ГОДИНА И СЛЕД ТОВА МЕ ИЗГОНИХА ОТ БЪЛГАРИЯ.
     
      Държавна Сигурност на България нито един път не ме е питала като съм се разхождал из тази България като «Отец Миткалото» или дякона Левски по тайните места из тази страна, за да правя «вражеската си пропаганда» …. И най вече къде съм спал на открито …. ?
     
      Мислиш ли, че те са толкова глупави, за де не ме питат къде съм презспивал, като тези неща се питат докато се научи до четвърто коляно хората, при който си отседнал !
     
      ОТГОВОРЪТ Е, ЗА ДА НЕ СЕ РАЗКОНСПИРИРАТ ТЕХНИТЕ ХОРА КАТО СВИДЕТЕЛИ В ЕДИН ПРЕДСТОЯЩ ПРОЦЕС. ТЕХНИТЕ ХОРАТА СА ИМ ТРЯБВАЛИ, А МЕН МОЖЕ ДА СИ МЕ ОСЪДЯТ И БЕЗ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, ЗАЩОТО АЗ СЪМ ПРОЧЕТЕН ВЕСТНИК В МОЕТО ОБЩУВАНЕ С ТАКИВА КАТО ТЕБ И ДРУГИ ОБЩИ ПРИЯТЕЛИ И НЕПРИЯТЕЛИ …. !
     
      Ето така смя да ти напиша тези неща, за да си отговориш сам. Аз съм си отговорил още мига, в който съм ти получил картичката в затвора Стара Загора какво може да бъде нашето общуване. Имам едно друго желание да сравня твята картичска с тази на Гюлка Милушева, която е жена и въпреки това ми е писала подобна картичка, но тя от чувството и че сме били колеги национални състезатели. Твърде е възможно да са я викали на приятелски разговор в ДС, но Аз и нея не съм я питал за това нейно желание да общува с политическия престъпник Стефан Чолаков – 4953 – «До животното на казан, което беше наказание в 1974 да се състезавам, но се промени до 1980 година. За историята около затворите и след това време има други шмендики от ръководството във Враца.
     
      Ти драги инж. Трайко – Трайчо Балтов гордееш ли се с писмото получено от Тодор Живков, който ти помогна в живота в онези години ?
     
      ПРОДЪЛЖАВА – 4
     
      Аз сега се снимам с портрета на другарят Тодор Живков, въпреки че го критикувах и съм се снимал на портрета, който е надупчен на хижа Пършевица от моят следовател Витан Георгиве, който ме е разпитавл в процеса от 1981 годнина, когато съм обявен за «ф ашист» на България и Полша по членове 108 и 113. Преди да ми направят обинение имаше друго и са ме разпитвали по обвинението от д ругарят зам. Председател на БТС, Петко Стаменов, който е написал, че съм се сравнявал с държавни глава на България Тодор Живков, а следователя използва писанията на ДС служител старши лейтенанта Александър Александров, който стига по-далече, като е написал, че Аз съм ги писал тези неща за сравненията ми с Тодор Живков, КОГАТО ТОЙ Е ВЪРНАЛ МЕДАЛА АЛЕКО И ЗАСЛУЖИЛ ДЕЯТЕЛ НА БТС, Всичко това беше описано във вестник «ЕХО», където се проведе БТС конгрес, събор и състезанието за купа «Пирин» в което победих на Предела в 1969 година.
     
      ПАК СЕ ВРЪЩАМ НА ПИСМОТО ТИ ОТ ДРУГАРЯТ ТОДОР ЖИВКОВ, КОЕТО СИ ПОЛУЧИЛ, ЗА ДА СИ ОБЯСНЯ НЯКОЙ НЕЩА И ТЕ СА В ДВА ВАРИАНТА.
     
      Първият ваниент на твоето получено посмо и отражението от него е дали са те изпробвали за да покажеш, че си верен човек на «нашите» от онези времена, като са ти поставили задача, да напишеш една картичка на Стефан Чолаков. Ти нали си умен човек и знаеш какво е било някога ? Дали твойте родители са били преследвани от предния строй юдейският комунистически ред, за който ме обвиняваш, че аз съм нападал юдейските комунисти или не са били преследвани ?
     
      Вторият вариант е след като си написал картичката до мен, каква е реакцията след като другарят Тодор Живков ти е помогнал да се оправиш в този живот там в град Пловдив, ти защо си прескочил стобора, за да контактуваш с престъпния политически елемент – Стефан Димитров Николов Чолаков - 4953 …. , като поздравяваш, а той критикува народната властта и устойте му с „цел да създаде недоверие към властта” ?
     
      РАЗБИРАШ ЛИ СЕГА, ЗАЩО И КАКВО СЪМ МИСЛИЛ ЗА ТЕБ ПРИ ПОСЕЩЕНИЕТО ТИ В 1985 ГОДИНА ВЪВ ВИЛАТА НА ПРОВСЪЮЗИТЕ, КЪДЕТО МИ БЯХА ДАЛИ ЗА ВРЕМЕНО ДА РАБОТЯ КАТО СКИ УЧИТЕЛ. ТЕ СА МЕ НАБЛЮДАВАЛИ ПО МНОГО ПРИЗНАЦИ. ВЪПРЕКИ СЪМНЕНИЯТА МИ В ОНЗИ ПЕРИОД. АЗ НЕ СЪМ ТИ ДАЛ ХРАНА ДА ПАПКАШ И ТОВА Е БИЛО МОЯТА ГРЕШКА, КОЯТО ВЯРВАМ СИ ОБЯСНИЛ НА НАШИТЕ ДРУГАРИ, КОЙ ОТ НАШИТЕ, КОЙ ОТ ВАШИТЕ СПОРЕД ОНЕЗИ ДРУГИТЕ СРАВНЕНИЯ ДЕТО ТИ ДАДОХ И В ТЕЗИ МЕСТА, В КОЙТО ТИ УЧАСТВУВАШ …
     
      Не ми завиждай за емигранския живот, а струва ми се, че съм ти написал точни неща за него и пак е било честно, защото ще бъде престъление да лъжа себе си, като те лъжа Теб в старото време на 1992 – 1994 година, когато си се канил да пътуваш на запад !
     
      Ето така драги инж. инж. Трайко – Трайчо Балтов да си свалим картите на масата ! Аз няма повече да ти пиша дори да ми пишеш, каквото щеш и да ме хулиш открито или тайно по форумите ! Това послание ти го поставям на Общественото табло, за да си го четеш и други да го четат и да се оглеждат, кой както намери за добре да мисли - КОЙ ОТ НАШИТЕ, КОЙ ОТ ВАШИТЕ – НОВИТЕ СТАРИ ЮДО-ИСКАРИОТСКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ СЪВЕТСКИ ТИП ! СЕГА СА ВЕЧЕ ОТ САЩ – ИЗРАЕЛ ПРЕДСТАВИТЕЛИ.
     
      Там от такък Марица , юдейте са изкупили без пари, като са застроили с блокове, а ижинеро Трайко Балтов ми се сърди на мен в Швеция, че нещо съм писал глупости за ограбена България !
     
      Стефан д-р Д Чолаков
     
      22 февруари 2009
      Швеция
     
     
      --
      [img]http://www.stefan-tcholakov.eu/pic/6868.jpg[/img]
      --
     
      MOLTO BENE
     
      http://www.youtube.com/watch?v=KwUN5uI9DHo&feature=related
     
     
НАТИСНИ ТУК-http://www.youtube.com/watch?v=KwUN5uI9DHo&feature=related
     
      KOPI
      http://www.stefan-tcholakov.eu/
     
      STEFAN D-R D TCHOLAKOV
      STIVNTCHOLI_OL@YAHOO.SE
     
      SVERIGE
     

[НАЗАД] [НАЧАЛО] [ГОРЕ]