Стефан д-р Димитър Чолаков
Форум
Къде... от Швеция

МЛАДИ УПРАВНИЦИ СЪС ВЛАСТ ! ЩЕ СЕ ОСЕРАТ КАТО НАПОЛЕОН ВЪ ДОН-БАС …! ТОВА РАЗБРАХМЕ НА ЛЕТИЩЕТО В АМА ЛЕТА НЕ СЕ ПОВТОРИ ПРИЩИНСКОТО НАЗАД – ЕХО, АХ,ХА !

     МЛАДИ УПРАВНИЦИ СЪС ВЛАСТ !
      ЩЕ СЕ ОСЕРАТ КАТО НАПОЛЕОН ВЪ ДОН-БАС …!
      ТОВА РАЗБРАХМЕ НА ЛЕТИЩЕТО В АМА ЛЕТА
      НЕ СЕ ПОВТОРИ ПРИЩИНСКОТО НАЗАД – ЕХО, АХ, ХА !
      -
      https://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2022&id=10667&title=%CC%CB%C0%C4%C8+%D3%CF%D0%C0%C2%CD%C8%D6%C8+%D1%DA%D1+%C2%CB%C0%D1%D2+%21+%D9%C5+%D1%C5+%CE%D1%C5%D0%C0%D2+%CA%C0%D2%CE+%CD%C0%CF%CE%CB%C5%CE%CD+%C2%DA+%C4%CE%CD-%C1%C0%D1+%85%21+%D2%CE%C2%C0+%D0%C0%C7%C1%D0%C0%D5%CC%C5+%CD%C0+%CB%C5%D2%C8%D9%C5%D2%CE+%C2+%C0%CC%C0+%CB%C5%D2%C0+%CD%C5+%D1%C5+%CF%CE%C2%D2%CE%D0%C8+%CF%D0%C8%D9%C8%CD%D1%CA%CE%D2%CE+%CD%C0%C7%C0%C4+%96+%C5%D5%CE%2C+%C0%D5%2C%D5%C0+%21
      -
      Кирил не е Наполеон – никой няма да го чака 100 дни
      Засега се потвърждават опасенията, че има феодализирани министерства, няма хомогенен кабинет - 07 Ян. 2022 – автор - ПЕТЬО ЦЕКОВ
      -
      https://www.segabg.com/category-observer/kiril-ne-e-napoleon-nikoy-nyama-da-go-chaka-100-dni
      -
      Кой каза,че Кирчо Канадската пача
      Не бил Наполеон да отговаря пред света ?
      Той има ли е диплома за ин-Д-жинер
      Пръв във САЩ ил ние сме глупеци-ТЕ ?
      -
      Про-З-ти сме като „НА-РОДНИ МИЛИ-ЦИОН-ЕРИ“
      И с колците ядем в България домати ЦЕЛИ
      Това разбрах го на Шведската земя
      Проверяваха ме да съм УЧЕН КАТО В САЩ !!!
      -
      ДАЙТЕ ПЪТ НА МЛАДИТЕ ДА НИ ИЗЛЪЖАТ
      МЕН МЕ ГОНЕХА, СТАР СЪМ ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР
      И МЛАД ЗА НАРОДЕН ПАРЛА-МЕНТ
      И ПАТИХА МЕ ДА СЕ ДОУЧА ВЪВ ЗАТВОР ЗА ДИРИГЕНТ …!
      -
      Сегашните копилетий учени, недоучени във САЩ
      Започнаха да ни унижават, като юдейските свине
      Назначават си родата като Тодор Живков
      Назначил своята Людмила да ни управлява !
      -
      Тези властни копилета назначени с власт
      Ще пропаднат в 100 дни на Наполеон в Дон-бас
      Ще се сблъскат силите на „Войната и Мира“
      След Лев Толстой, Аз ще пиша тоз роман !
      -
      ДА ЖИВЕЯТ КУРВИТЕ СЪС ВЛАСТ
      НАРОДА ДАДЕ ИМ ПРАВА НА ТЕЗИ НЕДО-РАСЛИ
      НИЩО ДРУГО НЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ
      ЩЕ ГЛЕДАМЕ, КАК ДЪРЖАВАТА СЕ ДАВИ !
      -
      -
      https://www.segabg.com/sites/default/files/_sega/styles/sega-max600-nocrop-watermark-conditional/public/2021/12/kiril_petkov2.jpg
      -
     
     
     
      Само с чар няма как да стане.- УПРАВЛЕНИЕТО НЕ Е ХУЙ ДА СТАНЕ !
      Стивн Д–ръ ДЕ Чоли.!
      Както и да го погледнете, Кирил Петков не е Наполеон и няма нужда да чакаме 100 дни, за да видим какви ще ги свърши новото правителство.
      Няма и време за чакане - България е в капана на кризи, които трудно могат да се изброят. Страната е пред нова ковид вълна и въпреки интервютата на Петков с проф. Радка Аргирова и въпреки заканите за проверки на сертификатите на починалите продължаваме да имаме нисък темп на ваксинация. Бюджет няма, но вече се изсипаха 2 млрд. лв. за компенсации на бизнеса и за добавки към пенсиите, та се заговори и за актуализация през юни на неприетия бюджет. Още спорим със Скопие, в студена война сме с Москва, а бившият служебен премиер - настоящ военен министър, захвана и спор със САЩ, които натискат за увеличено натовско присъствие у нас. И още - цените на енергоносителите са под мораториум и трябва да се озаптят някак, след като изтекат 100-те дни, които Кирил Петков и ПП сами си дадоха.
      Идва и инфлационен натиск, финансовият министър Асен Василев твърди, че “най-кризисният месец за България по отношение на инфлацията ще бъде март или април”. - Та, какво да чакаме?
      100-те дни на Наполеон започнали бурно и завършили с провал. 100-те дни на Кирил Петков започнаха мудно и въобще не е ясно как ще завършат.
      Три седмици след като стартира, правителството на Кирил Петков като че ли все още не е започнало да работи. То още е кабинет в бъдеще време - министрите все още говорят за намеренията си. Безплатни детски градини ще има по-късно, последиците от наводненията от началото на декември още не са оправени, зеленият сертификат като вход за сградата на МС не е въведен.
      Вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов заговори за “четиригодишна програма за цялостно 100% обновяване на пътищата, така че да бъдат в състояние, каквото сме виждали в Централна, а защо не и в Западна Европа". Транспортният министър Николай Събев заговори как с един интермодален билет - ще се пътува от Силистра до Ню Йорк
      Министърът на иновациите Дани Лорер вече ни вижда като световен лидер в производството на електрически велосипеди, а здравният министър Асена Сербезова още говори за онази митична информационна кампания, която ще вдигне рязко нивото на ваксинацията срещу ковид.
      Докато Северна Македония пусна приложението OneID за електронна идентификация, ние ЩЕ слагаме чип в личната карта някой ден.
      Най-смел в използването на “ще” обаче беше министър-председателят Кирил Петков, който реши за един мандат да построи още 2 моста над Дунава и поне 3 тунела под Стара планина. А, да - и да “купим огромни количества азерски газ”.
      Докато използването на бъдеще време може да мине за семпли политически приказки за лека нощ, то скандалите в едно правителство са реалността, живият живот, който съпътства всяка управленска дейност.
      Кабинетът “Кирил Петков” няма и месец живот, но пък - скандали вече са налице
      Личната позиция, която си позволи военният министър във връзка с евентуално разполагане на още сили на НАТО в България, е в контраст с обявената досега държавна политика. Коментарите, че промените, които се готвят в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), така че тя да се превърне във втора прокуратура, също са повод за скандал. Скандални бяха ДС назначенията във Външно. Скандално бе, че на 11-ия ден мнозинството се сети, че е изпуснало "младежта" от Министерството на спорта.
      Пълен скандал си беше налагането на мораториум върху цените на тока, водата и парното. Както и забраната на мобилните оператори да вдигнат цените - не за друго, а защото и двете действия са дълбоко непазарни и крайно леви. И няма как да е иначе, тъй като те бяха наложени под натиска на Корнелия Нинова и БСП.
      И тук няма как да не стане дума за - сепарирането на министерствата, - за влиянието на партиите върху работата им.
      На практика това не е правителство на Кирил Петков, това е дълбоко разделен кабинет, в който никой няма право да се бърка в чужда работата.
      Три седмици след старта правителството се опитва да потвърди тезата, че коалицията се крепи около идеята за партийно феодализирани министерства. Вижте ДС скандала с назначенията във Външно - ако не бе добрата воля на ИТН, Петко Сертов и останалите щяха да бъдат още на работа. Същото се случва във всяко министерство - общата идея е, че не се търсят професионалисти, а хора от партията или близки на министъра. Зам.-министър на спорта е човек, който не разбира от спорт, но е инженер, спец по строителството - явно е на позицията, за да строи стадиони. След като ДБ взе министерството на екологията, Тома Белев стана зам.-министър - че кой друг да стане. Ирена Димитрова - единствената служителка на министърката на външните работи по време на мандата ѝ към НАТО в Брюксел, стана зам.-министър във МВнР. Васил Георгиев, представител на "Приста Ойл" в Турция, зае другото зам. министерско място във МВнР. БСП здраво лансира кадрите си - Георги Йорданов, ексдепутат на БСП в 44-тото НС, стана зам.-министър на здравеопазването. Стефан Бурджев, също ексдепутат на БСП в 44-тото НС, вече е заместник-министър на земеделието. И т.н., и т.н.
      За тези три седмици има и плюсове, разбира се
      Всъщност - един плюс. Правителството намери пари за пенсионерите. Кабинетът на Кирил Петков работи върху правилната концепция, че пари в държавата има, но те не се събират и не се разходват правилно. При добра събираемост и при контрол върху разходите пари има. И щом има пари, е добре те да се преразпределят по правилен начин. Вярно е, че когато дадеш 50-60 лв. на пенсионерите, нито те ще забогатеят, нито държавата ще фалира, но тези пари не са загубени, те няма да останат под дюшека, а ще бъдат върнати в икономиката по най-бързия начин.
      Кабинетът на Кирил Петков по никакъв начин не е изгубил общественото доверие, благодарение на което ПП спечели изборите и успя да сформира управленска коалиция. И по всяка вероятност няма да го изгуби в близките месеци. Проблемите пред този кабинет са същите, които бяха ясни и в седмиците преди формирането му - правителството е твърде сепарирано, няма единна кадрова политика, а програмните му документи не са гаранция за обща визия. Проблемът е, че липсата на бързи и решителни действия от страна на Петков и Василев създава усещането, че това правителство се доминира от Нинова и останалите коалиционни партньори.
      -
      https://www.segabg.com/sites/default/files/_sega/styles/flexslider_full/public/2021/12/90851451.jpg
      -
     
     
      -
      -
      https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10667
      -
     
      -
      -
      https://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2022&id=10665&title=%C4%E0+%F1%E8+%EF%F0%E8%EF%EE%EC%ED%E8%EC+%EA%FA%E4%E5+%E1%E5%F8%E5+%C1%FA%EB%E3%E0%F0%E8%FF+%EF%F0%E5%E4%E8+%E4%E0+%F1%E5+%EF%F0%E5%E2%FA%F0%ED%E5+%E2+%E4%ED%E5%F8%ED%E0%F2%E0+%E6%E0%EB%EA%E0+%E0%EC%E5%F0%E8%EA%E0%ED%F1%EA%E0+%EA%EE%EB%EE%ED%E8%FF+%96+%D1%EA%E0%ED%E4%E0%EB%ED%EE
      -
      -
      Стефанъ Д-ръ Димитровъ Чолаковъ
      -
      http://stefan-tcholakov.eu/pic/10474
      -
     
      -
      09.01.2022 - Враца
     
      -
     
     

[НАЗАД] [НАЧАЛО] [ГОРЕ]