Стефан д-р Димитър Чолаков
Форум
Къде... от Швеция

БАРАК ОБАМА ДА ВЪРНЕ НОБЕЛОВАТА НАГРАДА ЗА МИР - ИСКАНЕ ОТ НОРВЕЖКИЯ КОМИТЕТ !

     БАРАК ОБАМА ДА ВЪРНЕ НОБЕЛОВАТА НАГРАДА ЗА МИР - ИСКАНЕ ОТ НОРВЕЖКИЯ КОМИТЕТ !
      -
      https://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2022&id=10835&title=%C1%C0%D0%C0%CA+%CE%C1%C0%CC%C0+%C4%C0+%C2%DA%D0%CD%C5+%CD%CE%C1%C5%CB%CE%C2%C0%D2%C0+%CD%C0%C3%D0%C0%C4%C0+%C7%C0+%CC%C8%D0+-+%C8%D1%CA%C0%CD%C5+%CE%D2+%CD%CE%D0%C2%C5%C6%CA%C8%DF+%CA%CE%CC%C8%D2%C5%D2+%21
      -
      -
      https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10835
      -
     
     
      -
      Нобеловия комитет "учтиво" помоли Обама да върне наградата за мир
     
      19 Август 2014 | 11:49
      -
      http://www.cross.bg/obama-mira-nagradata-1426136.html
      -
     
      Нобеловия комитет "учтиво" помоли Обама да върне наградата за мир
      /КРОСС/ Турбьорн Ягланд, председател на Нобеловия комитет на мира заяви, че президентът на САЩ Барак Обама „наистина трябва да преразгледа" незабавно връщането на Нобеловата награда за мира, съобщи politikus.
     
      Ягланд с още четирима други членове на Комитета заяви, че те досега никога не са искали от никого да връща наградата за мира, „дори от такъв жесток военен престъпник като Кисинджър", но „Гуантанамо все още е отворен". Също така, той напомни за Афганистан, Ирак, бомбардировките в Либия. Убийството на Осама бин Ладен, вместо да бъде предаден на подсъдимата скамейка.
     
      През 2009 година комитетът награди Обама с желаната награда, след като той направи редица изявления през първите месеци в качеството си на президент. Тогава той успя да убеди Нобеловия комитет за мира, че е бил за: „създаването на нов климат... многостранната дипломатия... акцента върху ролята на ООН... диалога и преговорите, като инструменти за разрешаване на международните конфликти... и визията на един свят без ядрени оръжия".
     
      Ягланд заяви, че в деня на гласуването за присъждане на наградата за мира на Обама (церемонията се провежда в Осло - Норвегия), членовете на комитета са били „абсолютно пияни", тъй като по същото време се е провеждал годишния фестивал AQUAVIT-дегустация в Норвегия.
     
      „Напълно неадекватните" членове слушаха отново и отново речите на Обама, представяйки си светло бъдеще, в което черен човек ще въведе Америка и целия свят в нова ера на мира, надеждата и добрата воля. „В продължение на часове всички бяхме като 18-годишни студенти, отново в красив, а понякога слънчев Университет на Берген! Дори се просълзихме от радост!"
      Председателят обяви, че Барак Обама може да върне наградата в обикновен пощенски плик по пощата, ако това му помогне да преодолее смущението и срама от публично връщане. Белият Дом отказа коментар, а по-късно обяви нова агресивна тайна инициатива на ЦРУ по установяване и задържане на Ал Кайда в скандинавските страни.
     
      Напомняме, че американският президент Барак Обама получи на официална церемония в Осло (Норвегия) Нобеловата награда за мир за 2009 година.
     
      Тогава Обама заяви в речта си, че неговите постижения са незначителни в сравнение с тези на някои от предишните лауреати и отбеляза, че "целта е мирът, но войната понякога е необходима и оправдана".
     
      "Инструментите на войната имат роля за запазването на мира. Убеждението, че мирът е желателен, рядко е достатъчно, за да го постигнем", посочи американският президент.
     
      Обама бе обявен за носител на наградата през октомври 2009г., заради "усилията му да укрепи международната дипломация и сътрудничеството между хората", но новината предизвика полюсни реакции. Решението на Нобеловия комитет бе критикувано като неуместно, тъй като САЩ тогава участват в конфликтите в Ирак и Афганистан, а Обама е върховен главнокомандващ. Церемонията по награждаването в норвежката столица се проведе дни, след като Обама обяви, че изпраща още 30 000 американски военнослужещи в Афганистан, припомня BBC.
     
     
     
      КОПИРАЛ
     
      СТЕФАНЪ Д-РЪ ДИМИТРОВЪ ЧОЛАКОВЪ
      - Шойгу: УНИЩОЖАВАМЕ Всеки транспорт с НАТОвско ОРЪЖИЕ на територията на Украйна! - Скандално<
      -
      http://skandalno.net/%d1%88%d0%be%d0%b9%d0%b3%d1%83-%d1%83%d0%bd%d0%b8%d1%89%d0%be%d0%b6%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d0%bc%d0%b5-%d0%b2%d1%81%d0%b5%d0%ba%d0%b8-%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%82-%d1%81-%d0%bd-190045/comment-page-1/#comment-817214
      -
      ДА ЖИВЕЕ, РАЗОРАЖЕНИЕТО КОЕТО ПРАВИ РУСИЯ СРЕЩУ ЗАПАДНО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕНОСТИ И САЩ, КОЙТО ПРАЩАТ ОРЪЖИЕ, А РУСИЯ ГО УНИЩОЖАВА, ЩОМ ВЛЕЗНЕ НА УКРАЙНСКА ТЕРИТОРИЯ!
      -
      ЛОШОТО ЩЕ СТАНЕ , КОГАТО РУСИЯ ЗАПОЧНЕ ДА РАЗРУШАВА ОРЪЖИЕТО НА НАТО И САЩ ПО СВЕТА В БАЗИТЕ , КОЙТО СА ОБИКОЛИЛИ РУСИЯ И ДРУГИТЕ НАРОДИ !
      -
      ТОГАВА ЩЕ БЛАГОДАРИМ НА РУСИЯ !
      -
      НИ ШАГ ПОЗАДИ - ПРИКАЗ СТАЛИНА - 227 !
      -
      СТЕФАНЪ Д-РЪ ДИМИТРОВЪ ЧОЛАКОВЪ
      04.05.2022 - ВРАЦА БЪЛГАРИЯ
      -
      ИЗРАЕЛСКИЯТ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ СЕ ПРЕДЛАГАШЕ НА ДРУГАРЯТ ПУТИН ДА РЕШАВАТ В ЙЕРОСАЛЕМ МИРНИЯ ВЪПРОС С УКРАЙНА, А ТО ИМАЛО ЗАЩО, ЕВРЕЙСКИТЕ КОМАНДОСИ4 СЕ БИЯТ В УКРАЙНА И ТОВА НЕ Е ТАЙНА ЗА РУСНАЦИТЕ – СЕГА ЧЕТЕТЕ !
      -
      Захарова: Израелски наемници се бият за „Азов“ - Скандално<
      -
      http://skandalno.net/%d0%b7%d0%b0%d1%85%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d1%80%d0%b0%d0%b5%d0%bb%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%bd%d0%b0%d0%b5%d0%bc%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d1%81%d0%b5-%d0%b1%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%b7-190050/
      -
      -
      http://skandalno.net/wp-content/uploads/2022/05/maria_zaharova23-e1651694919564.jpg
      -
     
      -
      Мария Захарова заяви, че се е запознала с “видеа, фактури и други материали”, потвърждаващи присъствието на впечатляващо количество израелски наемници в редиците на “Азов”.
      -
      Израелски наемници се сражават рамо до рамо с украинските националисти от батальон “Азов” в стоманодобивния комплекс “Азовстал” в Мариупол и по останалите фронтове в Донбас.Това заяви говорителят на министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова в интервю за руското радио “Спутник”.
      -
      “Ще ви кажа нещо, което несъмнено израелските политици, които раздухаха информационната кампания, не искат да чуят. Но може би ще ги заинтригува. В Украйна в момента рамо до рамо с военните от “Азов”, се сражава и едно впечатляващо количество израелски наемници”, заяви Захарова. Говорителят на руското външно министерство допълни, че няма как в Израел да не знаят за този факт и настоя че лично е била запозната с “видеа, фактури и други документи”, потвърждаващи това.
      -
      Западът отвлича вниманието на международната общност от проблемите с неонацизма на територията на Украйна”, заяви още Захарова и посочи, че прикриването на украинския нацизъм е била постоянна позиция на западните страни.
      -
      “Няма защо да го наричаме двоен стандарт. Има си точна дума "подлост”, заяви говорителят на руското МВнР.
      -
      Коментарът на Захарова идва дни след интервюто на външния министър Сергей Лавров, в което по повод позицията на Москва за денацификацията на Украйна и еврейския произход на президента Володимир Зеленски, заяви, че Тел Авив оказва активна подкрепа за “неонацисткия режим” в Киев. И това не било абсурдно, защото нацисткият диктатор Адолф Хитлер също е “имал еврейска кръв”. Заявлението му бе остро разкритикувано от Израел.
      -
      Руският министър на външните работи обясни, че в продължение на много години Украйна е била подложена на фашизацияТой посочи, че пленени украински военнослужещи от батальоните “Айдар” и “Азов”, както и от редица други подразделения на въоръжените сили на страната носят “символи и татуировки на свастики и нацистки батальони”. Относно еврейският произход на украинския президент Володимир Зеленски, Лавров заяви, че “произходът му не значи абсолютно нищо, защото мъдрият еврейски народ е казал, че най-ярките анти-семити, по правило са евреите”.
      -
      Позицията на Мария Захарова бе публикувана няколко часа след новина на РИА “Новости”, че украинските военнослужещи използват “черна магия” и други сатанистки заклинания, с които каляват оръжията си. В превзет днес от руските сили щаб на подразделение на армията на Украйна в селището Трехизбенка в Луганска област са открити сатанински символи, комбинирани с такива на анархисти и неонацисти, включително и десетки емблеми на СС. Агенцията цитира мнението на културолога Екатерина Дайс, според която в ръчно изрисуван стенопис в щаба се вижда изписана на немски еврейската дума “зайн”, която на иврит означавало "меч" или "оръжие". На подобни нацистки и сатанистки артефакти руските сили се натъкват в изоставените щабове на ВСУ в почти всяко превзето населено място.
      -
      Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:
      -
      -
      https://pbs.twimg.com/media/Bqea9SXCYAAdDyP?format=jpg&name=small
      -
     
      -
      https://www.vesti.bg/sviat/nobelovite-laureati-koito-obyrnaha-gryb-na-mira-6074319
      -
     
      Лидерът на Мианмар Аун Сан Су Чжи е последният случай в дълга поредица от лауреати на Нобеловата награда за мир, които са разочаровали мнозина от онези, които някога я аплодираха.
      Су Чжи се изправи пред международна критика, включително от други носители на наградата, че не е направила повече, за да спре това, което ООН определя като масови убийства, изнасилвания и изгаряне на села в щата Ракин.
      ООН призова Мианмар да спре атаките срещу рохингите
      Насилието принуди 421 хил. рохинги (мюсюлманско малцинство в Мианмар) да бягат в съседен Бангладеш.
      Това е обрат от 1991 г., когато Нобеловият комитет ѝ връчи наградата и похвали „нейната ненасилствена борба за демокрация и човешки права“. След като дадена личност е наградена, призът не може да бъде отнет.
      „Не за първи път се случва лауреати на Нобеловата награда за мир да бъдат критикувани“, казва проф. Гейр Лундестад, който е бил секретар на норвежкия Нобелов комитет от 1990 до 2014 г.
      Нобеловите награди са създадени от Алфред Нобел, изобретателят на динамита, чието състояние дойде отчасти от производството и продажбата на оръжие. Наградата за мир, на стойност 9 млн. шведски крони (1,1 млн. долара), ще бъде обявена на 6 октомври и може да отиде при едно или повече лица или организации.
      Няколко лауреати на приза за мир обаче са започвали война или са ескалирали напрежение, пише агенция Ройтерс (Reuters).
      Израелският лидер Менахем Бегин нареди нахлуването в Ливан през 1982 г.,
      -
      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5f/Flickr_-_Israel_Defense_Forces_-_Life_of_Lt._Gen._Yitzhak_Rabin%2C_7th_IDF_Chief_of_Staff_in_photos_%2811%29.jpg/250px-Flickr_-_Israel_Defense_Forces_-_Life_of_Lt._Gen._Yitzhak_Rabin%2C_7th_IDF_Chief_of_Staff_in_photos_%2811%29.jpg
      -
     
      -
     
      четири години, след като си подели Нобеловата награда за мир с египетския президент Ануар Садат за Кемпдейвидското споразумение – първият мирен договор между Израел и арабска страна.
      Палестинският лидер Ясер Арафат поделя приза за мир през 1994 г. с израелците Ицхак Рабин и Шимон Перес за споразуменията от Осло, които обаче не водят до трайно уреждане на арабско-израелския конфликт. Рабин е убит от крайнодесен националист през 1995 г., а Перес е освободен от длъжност 8 есеца по-късно. Арафат пък след това е начело на палестинците при втората интифада – насилствено въстание срещу израелската окупация.
      #NobelPrize Yasser Arafat, Shimon Peres et Yitzhak Rabin, lauréats du prix Nobel de la Paix en 1994 #AFP pic.twitter.com/lVfHtxuoYH
      — AFP Archives (@AFParchives) December 10, 2016
      -
      -
      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/57/RIAN_archive_850809_General_Secretary_of_the_CPSU_CC_M._Gorbachev_%28crop%29.jpg/250px-RIAN_archive_850809_General_Secretary_of_the_CPSU_CC_M._Gorbachev_%28crop%29.jpg
      -
     
      -
      Съветският лидер Михаил Горбачов, получил наградата през 1990 г. за приноса му за мирния край на Студената война, изпраща танкове през 1991 г., за да се опита да спре независимостта на балтийските страни, въпреки че по-късно ги оставя да излязат от СССР.
      Американския държавен секретар Хенри Кисинджър сподели наградата през 1973 г. с виетнамския политик Ле Дък Тхо за това, което се оказа неуспешен опит за прекратяване на Виетнамската война.
      Тхо отхвърля наградата, единственият лауреат, който е правил това, обвинявайки Вашингтон, че нарушава примирието.
      -
      https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t1.18169-9/6258_331784057003245_6771136421332534656_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-5&_nc_sid=2d5d41&_nc_ohc=fNU1HnjLFZwAX_FFFbn&_nc_ht=scontent.xx&edm=AN6CN6oEAAAA&oh=00_AT89UXlJGE5jw7hG6RRFimtra8ZdFPJp6SxhrpkX9Z9lAg&oe=629A105A
     
      -
     
      Когато президентът на САЩ Барак Обама получава наградата през 2009 г., само няколко месеца след встъпването му в длъжност, самият той е изненадан. Докато отиде в Осло, за да получи приза, той вече беше наредил утрояването на американските войски в Афганистан.
      -
      https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10800
      -
     
      Дори светците не са защитени от критики.
      Майка Тереза, носител на Нобеловата награда за мир през 1979 г. и канонизирана от папа Франциск миналата година, беше обвинена през 1994 г. от британското медицинско списание „The Lancet“, че не предлага нито диагнози, нито силни обезболяващи на умиращи пациенти в нейния хоспис в Калкута.
      „Рискът от разочарование възниква поради това, че Нобеловите комисии избират лауреатите заради надеждата, която носят, или тяхно скорошно постижение, а не за цялостен принос“, казва Асъл Свен, историк на Нобеловата награда за мир.
      „В противен случай наградата щеше да се дава на много стари хора точно преди да умрат. Това прави Нобеловата награда за мир различна от всички други награди за мир“, добавя той.
      Миналата година Нобеловата награда за мир беше връчена на колумбийския президент Хуан Мануел Сантос (вижте повече във видеото горе) за усилията му да сложи край на продължаваща половин век война, която уби четвърт милион души.
      -
      https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10800
      -
     
     
     
      -
      КОПИРАЛ
      СТЕФАНЪ Д-РЪ ДИМИТРОВЪ ЧОЛАКОВ
      05.05.2022 - ВРАЦА - БЪЛГАРИЯ
      -
      СВОБОДЕН ЖУРНАЛИСТ ОТ КРАЛСТВО ШВЕЦИЯ
      ГРАЖДАНИНИ И НА БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА !
      -
      -
      https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10800
      -
     
      -
      -
      ЦИТИРАМ И ОБЯСНЯВАМ ИЗРАЕЛСКАТА ПОЛИТИКА НА СВЕТОВЕН ПОДПАЛВАЧ НА ВОЙНА И ТЕРОРИЗЪМ, КАК ДЕЙСВАТА СРЕЩУ РУСИЯ. ОЩЕ НА ЕДНА КОНФЕФЕРЕНЦИЯ В ДОНБАС, ПРЕЗ 2010 ГОДИНИ РИ ПОСЕЩЕНИЕТО НА ИЗРАЕЛСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ШИМОН ПОРЕСЕ СИ ПОКАЗАХА РОГИТЕ И ГОВОРЕХА ЗА ИЗРЕЛСКОТО ОРЪЖИЕ , МЕ СВЕТЪТ ЩЕ СЕ СРЕЩНЕ С НЕГО !
      -
      ПОСЛЕ ЕВРЕИ УЧАСТВАХА В СТРЕЛБИТЕ НА МАЙДАНА.
      ТОВА РУСНАЦИТЕ ГО ЗНАЯТ, А АЗ ГО ЗНАЯ ОТ ШВЕДСКАТА ТЕЛИВИЗИЯ И СЕГА ПРЕДСТАВЯМ СНИМАЧЕН МАТЕРИАЛ !
      -
      АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН, КАТО СВОБОДЕН ЧОВЕК И ЖУРНАЛИСТ НА СВОБОДНА ПРАКТИКА ДА СПОДЕЛЯМ ИСТИНАТА ПРЕД ЧОВЕЧЕСТВОТО. ТОВА Е ПЪРВОТО ЧОВЕШКО ЗАДЪЛЖЕНИЕ, КАТО ГРАЖДАНИН НА КРАЛСТВО ШВЕЦИЯ. ГЛЕДАЙКИ И СЪБИРАЙКИ ИНФОРМАЦИЯТА В КРАЛСТВО ШВЕЦИЯ ДА Я ПРЕДСТАВЯМ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ТАКА КАКТО СЪМ Я ВИДЯВ В СВЕТОВНИЯ ЕФИР.
      -
      ТОВА СА КОМЕНТАРИИ ПО ШВЕДСАТА ТЕЛИВИЗИЯ, КОЙТО СЛЕД ТОВА СЕ ПОЯВИХА В СВЕТОВНАТА „Ю-ТУБ“. СЕГА ТЕМОЖЕ ДА СА ИЗЧИСТИНИ, ЗА ДА НЯМА ИНФОРМАЦИЯ, НО ТОГАВА АЗ СЪМ ГИ ЗАПАЗИЛ КАТО ФОТОСИ , КОЙТО СЕГА ПОКАЗВАМ !
      -
      1. https://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2022&id=10832&title=%C4%CE%CA%D3%CC%C5%CD%D2%C8-1-2014+-+%CA%CE%CD%D4%C5%D0%C5%CD%D6%C8%DF+%CD%C0+%C8%C7%D0%C0%C5%CB+%C2+%C4%CE%CD%C1%C0%D1+%D3%CA%D0%C0%C9%CD%C0+2010+%C8+%CC%C0%C9-%C4%C0%CD+-2014
      2. https://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2022&id=10833&title=%C4%CE%CA%D3%CC%C5%CD%D2%C8-2-2014+-+%C8%C7%D0%C0%C5%CB+%C2+%C4%CE%CD%C1%C0%D1+%D3%CA%D0%C0%C9%CD%C0+2010+%C8+%CC%C0%C9-%C4%C0%CD+-2014
      3. https://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2022&id=10835&title=%C1%C0%D0%C0%CA+%CE%C1%C0%CC%C0+%C4%C0+%C2%DA%D0%CD%C5+%CD%CE%C1%C5%CB%CE%C2%C0%D2%C0+%CD%C0%C3%D0%C0%C4%C0+%C7%C0+%CC%C8%D0+-+%C8%D1%CA%C0%CD%C5+%CE%D2+%CD%CE%D0%C2%C5%C6%CA%C8%DF+%CA%CE%CC%C8%D2%C5%D2+%21
      4.
      -
      СТЕФАНЪ Д-РЪ ДИМИТРОВЪ ЧОЛАКОВЪ
      -
      -
      https://www.stefan-tcholakov.eu/pic/10800
      -
     
     
      -
      http://stefan-tcholakov.eu/pic/10474
      -
     
      -
     
      -
     
      05.04.2022 - ВРАЦА - БЪЛГАРИЯ

[НАЗАД] [НАЧАЛО] [ГОРЕ]