Стефан д-р Димитър Чолаков
Форум
Къде... от Швеция

ПОЗВОЛЯВАМ СИ ДА НАПИША, ЧЕ ШВЕДКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Е ОБЕКТИВНА В ПРЕДАВАНИЯТА СИ - КАКВО СТАВА ПО СВЕТА ! - 16 февруари 2002

     ПОЗВОЛЯВАМ СИ ДА НАПИША, ЧЕ ШВЕДКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Е ОБЕКТИВНА В ПРЕДАВАНИЯТА СИ - КАКВО СТАВА ПО СВЕТА !
     
      За случая с Югославия и цялата тази Балканска история, която се разигра в последните 10 години, Шведката телевизия дава обективни репортажи от там според моето наблюдение и сравнение с другите телевизионни станции, като СНН, "Евро нюз" и вестниците дето се представят в Швеция!
     
      Що се отнася до случай в Югославско-НАТО конфликта от 1999 година бяха показани на времето всички попадения на НАТО върху цивилните обекти на територията на Югославия. Ще изброя някой от тях. Бомбандирането на Ниш, Белград - Телевизията, мостовете. Влакът на моста с цивилното население. Колоната от бежанци, рафинерията до Белград, Китайското посолство, Прищина и много други обекти.
     
      Що се отнася до самият процес срещу Слободан Милошевич се показваха много пъти изпращането му с хеликоптер в Затвора в Хага, предните заседания на трибунала в Хага, обвиненията преди и сега на Карла дел Понте и други обвинители прокурори с показване на филми.
     
      В настоящата седмища от както е започнал процесът на 12 февруари 2002 се показват и правят коментарии от двете страни на обвинението и защитата на самият Слободан Милошевич, както и различни мнения по състоянието на процеса в това число и един швед който е бил съдя на трибунала, който даде своето мнение, какво е нужно все пак да се представи пред съда, за да бъде осъден Слободан Миложевич.
     
      В заседанието от 14 и 15 февруари 2002, в което се представи в защитаната си реч самият Слободан Милошевич се каза и показаха снимки, в който Милошевич посочи и обясни, че Югославската армия е направила запис, който е бил показан по телевизията в който се казва, че пилотът който е нападнал цивилните кервани от бежанци е съобщил на центъра, че това е цивилно население, а от центъра НАТО ИЛИ САЩ-ВЕЛИКОБРИТАНСКОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ПОЛЕТИТЕ са му дали заповед - "Да изпълни заповедта!" и да хвърли ракетите върху керваните от бежанци.
     
      СВЕТЪТ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЛЪГАН ЦЯЛ ЖИВОТ КАКТО СЕ КАЗВА В ЕДНА БЪЛГАРСКА ПОГОВОРКА - "Можеш да излъжеш едни, два пъти, но не цял живот!"
     
      СЕГА ЧОВЕЧЕСТВОТО МОЖЕ САМО ДА ПРОСЛЕДИ ПРОЦЕСА - ПРОПАГАНДА ДЕТО СЕ ПРАВИ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА!
     
      Не може да се лъжат хората при наличието на документи с телевизионни кадри!
     
      Фашистката пропаганда с "Подпалването на Германският Райхстаг" от 1933 година не може да се приложи в настоящият процес със същата сила на някогашната пропаганда, както и да им се иска на Западните управници и тези от САЩ в това число и на ООН генералният секретар Кофи Анант, на който ще му предстой да се яви този път като свидетел в процеса. В онези години българите Георги Димитров, Танев и Попов се противопоставят на обвиненията от страна на Германският Национал Социалист Херман Гьоринг и цялата тази фашизирана мафия, но процесът придоби и друг образ след масираната фашизо пропагандата, на която се целеше твърде много да се обвини хората който пречат на световният капиталистически интерес.
     
      ДЪРЖАВНИКЪТ ХЕРМАН ГОЙРИНГ СЕ ЯВИ КАТО СВИДЕТЕЛ ПРЕД ГЕРМАНСКИЯТ СЪД !
     
      Дали сега ще се явят пред Трибунала в Хага, бившите и настоящи държавници, за да дадат пред съда в Хага свидетелски показания под клетва! Слободан Милошевич, призова вече тези държавни мъже, който сам е приемал като президент в това число и Френският президент Жак Ширак, САЩ мирният посредник Холбрук, Шведкият бивш Министър Председател Карл Билд, който беше също посредник в конфликта между Босна-Херцеговина и Косово, както и много други ДАВАЩИ СЪВЕТИ как да се реши проблемът на Балканите .
     
      Сега дойде време всички да се представят пред трибунала в Хага своите версии от този позорен акт на насилие, който се направи в името на човешките права с водене на една война и мисия под терористичен начин.
     
      НАПРАВЕНИТЕ ЗАПИТВАНИЯ ОТ ШВЕДКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ НА ГРАЖДАНИ ОТ БЕЛГРАД ПО ВЪПРОСА ЗА ПРОЦЕСА ОТ 15 ФЕВРУАРИ 2002 Е ПРИБЛИЗИТЕЛНО СЛЕДНИЯТ - ТРИМА БЯХА В ЗАЩИТА, ДВА ОТКАЗАХА ДА ГОВОРЯТ, ЕДИН БЕШЕ ПРОТИВ!
     
      Не може да се говори, че нямало интерес върху процесът в Белград!
     
      Хората са излъгани, че ще им се помогне за възстановяването на стараната като се предаде Слободан Милошевич!
     
      Един от запитаните, каза в ефир "Няма да им дадем нито един повече човек!" за процесът в Хага !
     
      Днешната статия на "Дагес Нюхетер" от Стокхолм помества за това, че настоящият президент на Сърбия - Милотинович е готов сам да иде в Хага където го призовават.
     
      Е щом като един президент може да иде сам да свидетелствува пред ООН трибунал, защо и други президенти да не пристигнат там да дават обяснения
     
      РАБОТАТА СТАВА ВЕЧЕ ЗА ПРИКАЗКИ!
     
      -
     
      "Serbiens president beredd överlämna sig till Haag"
     
      Från TT-AFP
     
      http://www.dn.se/DNet/jsp/Crosslink.jsp?d=262&a=249207
     
      BELGRAD. Serbiens president Milan Milutinovic funderar allvarligt på att överlämna sig frivilligt till FN:s krigsförbrytardomstol i Haag, skrev tidningen Danas i Belgrad på lördagen.
     
      "Under de senaste dagarna har Milutinovic övervägt att överlämna sig frivilligt till Haagtribunalen, för då kan han bli fri mot borgen i väntan på en rättegång", uppgav tidningens anonyma källa, som enligt Danas hör hemma i regeringskretsen.
     
      "Han har redan samlat på sig dokument och förbereder någon sorts strategi", sade källan.
     
      Liksom den förre jugoslaviske presidenten Slobodan Milosevic är Milutinovic åtalad i Haag för misstänkta krigsförbrytelser under kriget i Kosovo 1999. Åtalade för samma brott är också Jugoslaviens vice premiärminister Nikola Sainovic, den jugoslaviske överbefälhavaren Dragoljub Ojdanic och den serbiske inrikesministern Vlajko Stojiljkovic.
     
      Källan sade dock till Danas att den serbiska regeringen inte är så pigg på att släppa iväg Milutinovic till Haag. Regeringen vill helst undvika ett nytt presidentval nu, medan det pågår interna uppgörelser inom den regerande koalitionen.
     
      Den serbiske premiärministern Zoran Djindjic, som låg bakom utlämnandet av Milosevic till Haag i juni förra året, har flera gånger sagt att Milutinovic inte kommer att utlämnas förrän hans mandatperiod utlöper i slutet av året.
     
      Den serbiske justitieministern Vladan Batic uppgav i tisdags att regeringen kommer att se till att alla åtalade som självmant överlämnar sig till FN-domstolen får gå fria mot borgen i väntan på rättegång.
     
      -
     
      ДОСТА ИМА ДА СКАЗВАМЕ ПРОТИВ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ НА НАТО И ТЯХНАТА ПРЕСТЪПНА ПОЛИТИКА ПОД МЪДРОТО РЪКОВОДСТВО НА САЩ !
     
      Стефан д-р Димитър Чолаков
     
      16 февруари 2002
      Швеция

[НАЗАД] [НАЧАЛО] [ГОРЕ]