Стефан д-р Димитър Чолаков
Форум
Къде... от Швеция

ДУШАТА МИ Е СТОН ! - Чоли,

     ДУШАТА МИ Е СТОН !
      -
      Чоли, оправи правописа, като ще го спамиш.
      По темата:
      Поклон пред този човек и ужасната му съдба. Моят племенник също като Съвестин щеше да бъде отвлечен на оживена спирка в центъра на София преди няколко години.
      -
      Освен да преклоня глава в знак на съчуствие и скръб и да скърцам със зъби искайки ПРАВОСЪДИЕ, друго не мога да направя...
     
      http://www.vbox7.com/play:95956a5137
      -
      -
     
      ПОДКРЕПЯМ НАПАЛНО ТОЗИ ЧОВЕК !
      "ОКО ЗА ОКО, ЗЪБ ЗА БЪБ" - ПО ЮДЕЙСКИ ...
      -
      http://www.blitz.bg/news/article/149327
      -
     
      http://static.blitz.bg/thumbnails/220/201208/20120803.sfwpowihzb.jpg
     
       [img]http://static.blitz.bg/thumbnails/220/201208/20120803.sfwpowihzb.jpg[/img] 
     
       
      -
     
      ЩОМ ДЪРЖАВАТА НЕ СИ ВЪШИ РАБОТАТА - СМЪРТ ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ !
      ЕБАЛ СЪМ ИМ МАМАТА ЮДЕЙСКА .... С ЦЯЛАТА ПРЕСТЪПНИЧЕСКА МАФИЯ НАЧЕЛО С УБИЕЦА БОЙКО БОРИСОВ, ЦВЕТАН ЦЕВТАНОВ И ДЪРЖАВНИЯ ПРЕСТЪПНИК БОРИС ВЕЛЧЕВ - КОМУНИСИТЧЕСКОТО ИЗЧАДИЕ ПОМОШНИК НА УБИИЦИТЕ !
     
      -
      http://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2010&p=poetbg&title=%CA%CE%CD%D7%C5+%CC%C8%CB%CE+%85
      -
     
      ЮДЕЙСКАТА МАФИЯ И БАНДИТИ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗСТРЕЛВАТ ОТКРИТО !
      -
      СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
      -
      -
     
      ТОДОР ДЕЯНОВ: ПЪРВАНОВ И СТАНИШЕВ ДА ЧАКАТ ОТМЪЩЕНИЕ! коментари/22
      • Ще има „зъб за чене и дете за две“, казва бащата на мистериозно изчезналия Съвестин • Щяха да ме зариват на сметището в Суходол
      4 август 2012, 19:38
      София, България
     
     
     
      27 септември 2007 г. Протестът на почернения баща срещу бездействието на правителството
      Тодор Деянов е баща на мистериозно изчезналия през 1997 г. Съвестин, който тогава е само на 8 години. Родителят е осъдил прокуратурата да му изплати 60 100 лв. поради бездействие по казуса за издирването на момченцето. Парите обаче така и не е получил, а му трябват, за да замине за Лион, откъдето дойде последният сигнал, че Съвестин е забелязан в метрото. Преди време бащата даде срок до края на мандатите на президента Георги Първанов и на министър-председателя Сергей Станишев да се размърдат и да предприемат реални действия за откриването на детето, иначе ще се саморазправи с тях лично.
      Какво се случва с днешна дата, разговаряме със съсипания баща:
     
      - Господин Деянов, пратихте „смъртно“ писмо до Станишев и Първанов, в което твърдяхте, че ако не направят нищо по случая „Съвестин“, ще има „зъб за чене и дете за две“? Какво се случи оттогава?
      - Те се скриха от мен, стоят си още под официална охрана. Абсолютно заканата ми продължава да си важи!
     
      - Викаха ли ви службите да ви разпитват, че си позволявате публично да заплашвате държавния глава и министър - председателя, или не ви взеха насериозно? Тогава казахте: „Ще спра да съдя, ще стрелям“, „Минавам на план Б“ и т.н.
      - Взеха ме насериозно и още как! Даже Станишев още продължава да е охраняван от службите. Имаше питане в парламента защо се налага точно той да е охраняван. Тогава ги скриха във Велико Търново от мен – и Първанов, и Станишев, но службите – ГДБОП веднага ме привикаха... Аз съм получавал и други заплахи...
     
      - Кой още ви е заплашвал?
      - Полицията, разбира се. Още 1998 г. щяха да ме качат в една кола, за да ме зарият на сметището в Суходол. По същото време разработката ми е водил Кирил Радев, а
     
      хората, забъркани с изчезването на Съвестин, играят още с наркотици и проститутки
     
      Разработвали са и мен. Човек от СДВР ми спаси главата, но той също се оказа в схемата.
     
      - Дадохте на Първанов и Станишев срок до края на мандатите им - те изтекоха. Способен ли сте наистина да посегнете на семействата им, на децата им?
      - Сега, тези неща никой никога повече няма да ги говори на глас. Аз каквото е трябвало да кажа, съм го казал и продължавам да си държа на думата. Мандатът им е свършил, оттам-нататък съм дал срок. Формалното издирване на дете е 20 години, тоест, остават още 5 години време, в което би могло нещо да се случи, да взема да го открия... Аз вече нямам закъде да бързам и от какво да се притеснявам - те ми унищожиха живота!!! В един момент вече изобщо няма да ми дреме нищо друго, но ще се постарая да има поне възмездие. Но ако искате да ви кажа кога и къде точно, извинявайте... няма да го направя. Те от мен обаче не могат да се скрият. Няма какво повече да се пенявя по този въпрос - той е решен! Дал съм им шанс да направят нещо напълно законно, напълно човешки. Опитах всичко, включително три гладни стачки, събрах 250 000 подписа в подкрепа на Съвестин, запалих им публично портретите и на Първанов, и на Станишев... и какво ли друго не. Но никой не ми обръща внимание. Значи с добро няма да стане! Цяла година не искат да ми изплатят 60100 лв. - това е сумата, за която осъдих прокуратурата в България за бездействие по издирването на сина ми. Затова аз не мога да направя нищо и да отида в Лион (преди време жена сигнализира в “ШОУ”, че е видяла порасналия Съвестин в метро във френския град Лион- б.а.).
     
      - Колко пари сте похарчили от изчезването на сина ви Съвестин до момента, за да го откриете?
      - Аз си похарчих целия живот. Не само аз, а и близките около мен. Тук не става въпрос въобще за средства - отдавна останах само с това, което е на гърба ми. Нямам кола, вила, имам апартамент, който ми е по наследство с двете ми сестри.
     
      Дори фондацията „Съвестин“, която направихме, никога, ама никога не е имала финансиране. Помагали сме си помежду си роднини, приятели, близки... През всичките тези години аз трябваше да се занимавам с дела, сам да изучавам право, защото нямах пари да си наема адвокати, а двете ми сестри поемаха битовите разходи и на практика аз през това време съм без социални осигуровки, без здравни осигуровки, без нищо... Просто държавата ме изхвърли от нея и четири правителства воюват с мен. Как да се справя?...
     
      Нито в един момент синът ми не е издирван –
     
      ето това е заключението в крайна сметка. Георги Първанов е един от висшите мижитурки, които ми пречеха през цялото време, много подмолно и долно, явно има защо. Аз не търсех обезщетение, аз търсех шанс за сумата, която ми отсъдят да направя издирване. На трета инстанция се опитаха да ме изиграят, за да изгуби делото законовата давност. Районен съд съдията Калина Георгиева просто постанови каквото трябва. Аз осъдих правителството за 5 лева, които станаха по-късно 10 000 лв. за това, че кабинетите и на Симеон, и на Сергей Станишев отказаха да публикуват снимки на Съвестин зад граница. В Лион аз го направих, но по частна линия.
     
      - Потвърдиха ли се твърденията на жената, която съобщи, че е видяла сина ви във Франция?
      - Не знам. С какво да отида? Полицията само прикрива всичко. Продължавам и до днес да твърдя, че
     
      Съвестин е отвлечен от две ченгета, знам им имената
     
      Избягаха в Канада много отдавна, но никой нищо не прави. Досието на Съвестин е най-най-строго пазено в България. Отказаха да го дадат на Военна прокуратура, сега да видим дали ще откажат да го дадат и в Страсбург...
     
      - Не ви ли съобщиха веднага след като изчезна детето, че е починало?
      - Не - тогава обявиха, че се е удавил под Лъвов мост, че има свидетели и дежурен полицай, че има трима очевидци. Преднамерена лъжа е това. Те първите дни направо ме побъркаха, за да не го търся. Началникът на едно от районните управления ми каза: “Гответе се за погребение, търсим трупа”... Оказа се, че Съвестин никога не е бил на Лъвов мост, пък ако е бил, няма къде да изчезне – това е канал, понеже на километър и половина по течението на реката има мрежи и решетки, и котка не можеше да премине.
     
      - Имате ли нова информация за сина ви – някой да е подал сигнал до вас или до полицията?
      - Последната достоверна информация е тази от Лион. Други сигнали и да е имало – не знам. От мен абсолютно всичко се крие, все едно, че изобщо не съм заинтересован. Дори някои си позволяват да пускат слухове, че аз съм знаел къде е Съвестин, изнудвал съм осиновителите му там, пък тук съм си харчил парите и съм искал още...
     
      - Били ли сте вие някога заподозрян в изчезването на сина ви?
      - Официално заподозрян съм аз, сестра ми, човекът, с който живея ... Тоест, аз съм го откраднал сам от себе си - това са безумия! Продал съм го. Това се прилага към всички родители и любимата им версия на полицаите обикновено е удавяне.
     
      - Допускате ли все пак, че може Съвестин да не е между живите?
      - Той си е изкаран жив, знае се къде е крит. Такива деца струват около 200 000 евро за момчетата и 150 000 евро момичетата. Това са официални цени, отдавна се знаят. Сменя се самоличността на децата. Съвестин е изкаран жив през границата и е продаден. Оттам-нататък дали в момента е жив, кой може да ми гарантира...?
     
      - Смятате, че паметта на Съвестин може да е изтрита. По какъв начин става това?
      - Тези методи са въведени първо от руската мафия. Там обират тираджии, които идват от републиките, събличат ги по гащи, крадат им стоката, но преди това ги преспиват с фенобарбитали. Когато се събудиш, частично си спомняш нещо. Едно дете попада на чуждо място, няма географски понятия и дори да ме сънува всяка вечер, няма кой да му обясни кой съм аз. Идва пубертетът, тогава човек се променя, изобщо започва да мисли по друг начин. Някога еничарите са ги взимали точно на тази възраст. През пубертета вече ги дресират, по-късно идват и колят в родните си села. Това са исторически факти, както се казва – нищо ново под слънцето. Същото е и при търговията с деца. Проблемът е, че нито един властник през тези години по никакъв начин не предприе нищо за издирването на Съвестин. И въпросът е – защо? Аз може да съм луд, аз може да съм в затвора, това не променя задължението на тези... да издирват което и да е българско дете. Аз ги съдя, доказвам, че не са направили нищо, предизвиквам ги публично и те пак мълчат като путьовци.
     
     
      Интервю на Живка АНГЕЛОВА
     

[НАЗАД] [НАЧАЛО] [ГОРЕ]